»Imeli smo srečo v nesreči,« pravi Tina Tinta Kovačič iz podjetja Unitur, ki upravlja tako smučišče kot ostale turistične objekte na Rogli. »Zagorelo je namreč v pomožnem objektu z zunanjim šankom in žarom. Osnovna stavba je nepoškodovana in obratuje normalno, terasa je trenutno polna smučarjev,« doda.

Požar je sinoči nekaj po 19. uri izbruhnil v lesenem prizidku in se razširil še na ostrešje. »Lokal se zapira okoli 16. ure, so pa naši žičničarji, ki so bili na nočni smuki, opazili ogenj in se ga nemudoma lotili s cevmi, sicer namenjenim tehničnemu zasneževanju,« Tinta Kovačičeva pohvali odziv zaposlenih. Na pomoč jim je priskočilo 80 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Zreče, Vitanje, Stranice, Gorenje nad Zrečami in Oplotnica, ki so preprečili širitev ognja na celoten objekt, požar v dveh urah pogasili, s termovizijsko kamero pregledali ostale prostore in jih prezračili. Zreški gasilci so ostali na požarni straži.

Uničenih je okoli 50 kvadratnih metrov ostrešja, 56 kvadratnih metrov lesenega prizidka in oprema, ki se je nahajala v prostoru. Po prvih informacijah je tuja krivda izključena, a kriminalistična preiskava še ni končana. Nastalo naj bi za okoli 40.000 evrov škode. »Res smo imeli veliko srečo, požar tudi ne vpliva na poslovanje. Včeraj je bilo tukaj 3500 smučarjev, ob lepem vremenu pa jih danes pričakujemo še več,« zaključi Tinta Kovačičeva.