Neugodnega čakanja na mestne avtobuse v bližini Živalskega vrta Ljubljana, kjer sta bili postajališči do zdaj urejeni bolj simbolično, brez nadstreškov, sedišč in prikazovalnikov prihodov avtobusov ter tik ob cestišču, avtobusi pa so potnikom ustavljali kar na cesti, bo očitno kmalu konec. Postajališči, kjer ustavljajo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa številka 18, ki po Večni poti kolodvor povezuje s Stožicami, ter 18L, ki vozi med kolodvorom in Litostrojem, so namreč delavci v minulih dneh začeli preurejati.

Postajališči z nadstreškom

Sodeč po pogledu na gradbišče je postajališče, kjer ustavljajo avtobusi, ki vozijo v smeri proti Mostecu, ostalo na podobni lokaciji, medtem ko so postajališče v nasprotni smeri nekoliko zamaknili.

Postajališče je bilo namreč prej umeščeno ob rob tamkajšnjega makadamskega parkirišča, zdaj pa so izogibališče s pokritim postajališčem delavci uredili nekoliko južneje, in sicer nasproti asfaltiranega parkirišča živalskega vrta. »Po končani ureditvi bodo vsa postajališča zunajnivojska, z izogibališčem in nadstrešnico ter opremljena s prikazovalnikom prihodov avtobusov,« so še pred začetkom del pojasnili na ljubljanski mestni občini.

Za postajališča evropski denar

Postajališča mestna občina ureja v sklopu projekta, ki obsega ureditev sedmih postajališč za avtobuse in za katerega so v okviru razpisa Ukrepi trajnostne mobilnosti pridobili tudi evropska sredstva. Ureditev postajališč bo namreč stala dobrih 788.000 evrov, od tega delež države in kohezijskega sklada znaša 400.000 evrov.

Projekt obsega ureditev treh postajališč na Vrhovcih, treh na Večni poti in eno na Tržaški cesti za Dolgim mostom. Kot so pojasnili na ljubljanski mestni občini, so delavci izbranih podjetij, to so KPL, Prenova - Gradbenik in Komunalne gradnje, dela na Vrhovcih že zaključili.