Četrti je bil tako kot na prvi tekmi Nemec Paul Eckert.

Flisar je bil v osmini finala prvi v svoji skupini, potem pa je izpadel v četrtfinalu, kjer je v svoji skupini zasedel četrto mesto.

Mariborčan se je kmalu po startu na vhodu v ovinek zapletel s smučmi sotekmovalca, izgubil ravnotežje, se obdržal na nogah in nadaljeval, a do konca proge ni uspel ujeti tekmecev na progi.

»Zdi se mi, da sem danes smučal bistveno bolj suvereno. To je to, kar mi je najbolj pomembno. V športu samozaupanje, samozavest igra najbolj pomembno vlogo in ko to imaš, veš da dobro smučaš, takrat ni problema. Rezultati so enkrat dobri, enkrat slabi. Letos je celo leto posebno, težko. Ko se ti rodi otrok, ti to vzame nekaj fokusa, nato je bila moja mama zelo bolana, kar tudi vpliva na vse. Treningi so bili slabi zaradi pogojev. Še nikoli nisem imel tako težkega začetka sezone. A zdaj so stvari v redu, počutim se dobro, videl sem, da lahko hitro smučam. Zdaj bo še nekaj časa za nekaj dobrih treningov,« je po zadnji tekmi v tem koledarskem letu za Val202 povedal Flisar.

Pri ženskah je zmagala Švedinja Sandra Neslund, v petek druga, pred Kanadčanko Marielle Thompon in Švicarko Sanno Lüdi. Zmagovalka prvih dveh tekem sezone Fanny Smith je bila peta.

Naslednje prizorišče smučarskega krosa bo švedski Idre Fjall, kjer bodo tekme 19. in 20. januarja prihodnje leto.