Odbojkarska zveza Slovenije je tretje leto zapored izpeljala glasovanje za najboljša odbojkarja leta, ki je tudi tokrat potekalo preko spletne strani www.odbojka.si.

Obiskovalci strani so kapetanu slovenske vrste in odbojkarju italijanske Modene, Tinetu Urnautu, namenili 32,1 % glasov. Na drugo mesto so z 21,6 % glasov postavili reprezentančnega prostega igralca in člana ACH Volleyja Ljubljana, Janija Kovačiča, tretje mesto pa je z 10,4 % glasov osvojil reprezentančni podajalec in član poljskega Cerrad Czarnija Radoma, Dejan Vinčić.

Pri ženskah so obiskovalci spletne strani 30,8 % glasov dodelili reprezentančni korektorki in članici Nove KBM Branik, Izi Mlakar, na drugo mesto so s 24,2 % glasov postavili reprezentančno podajalko in članico francoskega Le Canneta, Evo Mori, tretje mesto je z 8,8 % glasovi pripadlo reprezentančni blokerki in članici GEN-I Volleyja, Tini Grudina.

Za najboljša trenerja leta sta bila po oceni strokovnega sveta izbrana Samo Miklavc (trener ženske ekipe) in Zoran Kedačič (trener moške ekipe).