V taboru nemških prvakov s potekom sezone ne morejo biti zadovoljni. Čeprav so se uvrstili v osmino finala lige prvakov, pa je zgodba povsem drugačna v domačem prvenstvu, kjer se nahajajo na tretjem mestu. Tako ne čudi, da se ozirajo po okrepitvah, s katerimi bi v drugi polovici sezone lažje konkurirali tekmecem.

Kot poroča španski športni dnevnik Marca, so se še pred pričetkom januarskega prestopnega roka že dogovorili za prihod prvega nogometaša na Allianz Areno, in sicer 22-letnega branilca Lucasa Hernandeza. Član madridskega Atletica naj bi že privolil v prestop in se z Bavarci dogovoril za štiriletno sodelovanje, španski podprvaki pa bodo v zameno zanj prejeli kar 85 milijonov evrov, kolikor tudi znaša njegova odkupna klavzula. Če bo do prestopa tudi res prišlo, bo ta daleč najdražji ne le v zgodovini bavarskega kluba, temveč tudi nemškega prvenstva.

Francoski reprezentant, ki lahko zaigra tako na položaju levega kot osrednjega branilca, je v majici Madridčanov nase prvič opozoril v sezoni 2015/2016, odtlej pa je za klub nastopil na 105 tekmah in z njim osvojil tako evropsko ligo kot evropski super pokal.