Po daljšem premoru se nadaljuje regionalno hokejsko tekmovanje. Jeseniški hokejisti so zadnjo tekmo v alpski ligi igrali 1. decembra, ko so doma izgubili s Feldkirchom z 1:5. Hokejisti Olimpije pa so v začetku decembra nazadnje v gosteh premagali Milano.

Jeseničani so se oddolžili za lanskoletni poraz

Danes je bil jeseniški tekmec Ritten, lanski finalist alpske lige in polfinalni tekmec Jeseničanov, ki so ga ti v prvem delu alpske lige jeseni premagali v gosteh s 4:1, a so nekaj dni pozneje na celinskem pokalu izgubili z 1:6.

Danes so se Jeseničani pod vodstvom Rodmana tekmecem dodobra oddolžili za ta zadnji poraz. Še posebej so železarji blesteli v drugi tretjini, ki so jo dobili s 5:1. V zadnjem delu so sicer nekoliko popustili, a prednost 6:1 iz 34. minute je bila dovolj velika, da so jo gostje do konca lahko le znižali, ne pa tudi ujeli.

Za slovenske prvake so zadeli Eric Pance, Žiga Urukalo, Phillipe Paradies, Blaž Tomaževič, dvakrat Tadej Čimžar in Lan Brun Rauh.

Olimpija s težavo preko Salzburga

Hokejisti Olimpije so se spet precej namučili za novo zmago; gostje so se pokazali kot trdoživa ekipa, ki se ne predaja zlahka. Izničili so vodstvo domačih in vmes tudi povedli z 2:1. Za Ljubljančane sta prva zadetka dosegla Aleš Kranjc in Gregor Koblar, ki je v 36. minuti zadel za 2:2. V zadnji tretjini je novo vodstvo zmajem priboril Žiga Svete, ob koncu so gostje tvegali brez vratarja. Sašo Rajsar je sicer najprej zgrešil prazen gol, a je nato za olajšanje le zadel Žan Jezovšek in poskrbel, da je zmaga ostala v Tivoliju.

Olimpija je zdaj četrta na lestvici z le točko zaostanka za Feldkirchom, ki pa ima tri tekme več.

V naslednjem krogu se bosta slovenski ekipi ponovno pomerili med seboj. V Tivoliju bo tako potekal že tretji letošnji derbi v alpski ligi.