To možnost bodo preverili marca prihodnje leto, ko bodo na ISS poslali tovor brez posadke, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal vodja ruske vesoljske agencije Roskozmos Dmitrij Rogozin. Polet naj bi trajal tri ure, je Rogozin zapisal na Twitterju.

Komercialni let med Moskvo in Brusljem, dolg približno 2500 kilometrov, traja okrog štiri ure. »V roku poldrugega leta bodo kozmonavti in vesoljski turisti na ISS hitreje, kot bi leteli od Moskve do Bruslja«, je dejal Rogozin.

Mednarodna vesoljska postaja kroži v Zemljini orbiti na višini približno 400 kilometrov, njena naloga pa je, da izvaja znanstvene raziskave, ki bi bile na zemljinem površju nemogoče.

ISS predstavlja enega redkih primerov sodelovanja med ZDA in Rusijo, v Zemljini orbiti pa je od leta 1998, kjer kroži s hitrostjo 28.000 kilometrov na uro. ISS je skupni projekt petih vesoljskih agencij ZDA, Rusije, Japonske, Kanade in Evropske unije. Služi predvsem kot infrastruktura za raziskave učinka mikrogravitacije, kozmičnega sevanja in drugih vesoljskih pojavov.