Avstrijska tirolska postaja svetovnega pokala bo za slovenske biatlonce ostala v spominu kot kraj neizkoriščenih priložnosti. Tako na sobotni zasledovalni tekmi (Jakov Fak 13., Klemen Bauer 21.) kot na nedeljski tekmi štafet (Slovenija 11. mesto). »Žal nisem izpolnil naloge, da izboljšam uvrstitev s sprinta,« je bil razočaran Jakov Fak, ki je branil deveto mesto s sprinta. »Naredil sem napako pri nastavitvi položaja. Žal je bila samo priložnost, da bi ob boljšem streljanju lepo napredoval,« je obžaloval Fak. Najboljši slovenski biatlonec ima dobro statistiko v svetovnem pokalu. Ob 132 uvrstitvah med trideseterico je kar 63-krat (47 odstotkov) končal med najboljšo deseterico. Ob zelo majhnih razlikah v hitri smučini, najboljših dvajset tekačev med biatlonci s Fakom in Bauerjem je ločilo le 30 sekund, je bilo streljanje v Hochfilznu ključno.

Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen se je z maksimalnim strelskim izkupičkom na zmagovalni oder prebil z desetega mesta. Strelsko perfekcijo je potrdil tudi Martin Fourcade, ki se je s popolnim strelskim dnem po težavah na Pokljuki znova vrnil na vrh zmagovalnega odra. Tudi Klemen Bauer, ki je začel in končal kot 21., je bil vmes na zasledovalni tekmi že v elitni deseterici, a jo je zapravil na strelišču stoje. Tudi na ženski zasledovalni tekmi Urški Poje zaradi napak pri streljanju na zadnje tarče dneva ni uspelo drugič zapored med štirideset dobitnic točk, strelska rutina pa je bila dovolj za novo zmago kraljice Pokljuke Kaiso Makarainen.

Besede Jakova Faka o rezultatskem potencialu slovenske moške štafete so se danes potrdile. Slovenija je po treh predajah z Miho Dovžanom, Fakom in Bauerjem mešala štrene na čelu med velesilami biatlona. Po treh predajah je bila Slovenija le 10 sekund za Švedsko, ki se je kasneje veselila velike zmage. V četrti predaji je moral na pot oboleli Mitja Drinovec. Še v soboto je bil nastop slovenske štafete pod vprašajem. Hud napor je Drinovec plačal na strelišču, kjer je porabil kar pet dodatnih nabojev od osmih celotne četverice. »Vedeli smo, da bo Mitja izgubljal, na koncu pa smo z enajstim mestom lahko zadovoljni. Miha bi na strelišču lahko opravil malo bolje, medtem ko sta bila Jakov in Klemen fantastična,« je komentiral trener Uroš Velepec.