Po podaljšku so se zmag veselili New Jersey nad Vegasom, Arizona nad New York Rangers, St. Louis nad Coloradom, Winnipeg nad Chicagom. Najbolj zanesljivo zmago je zabeležil Edmonton, s 4:1 je premagal Philadelphio, Pittsburgh je bil s 5:3 boljši od Bostona, Ottawa pa s 4:2 od Detroita.

Ovečkin po nekoliko slabšem startu v sezono že nekaj časa kaže predstave, dostojne njegovemu imenu. Med strelce se je vpisal že na 13. zaporedni tekmi, tokrat je dosegel »hat trick«, svoj 22. v ligi NHL ter drugi v zadnjih dveh tekmah, dosegel ga je tudi na prejšnji tekmi proti Detroitu. Doslej je v sezoni dosegel že 28 golov in prepričljivo vodi na lestvici strelcev. »Opravljam samo svoje delo. Lahko sem srečen, da igram s takimi soigralci, ki mi to omogočajo,« ostaja skromen eden od najboljših hokejskih igralcev vseh časov.

Njegovi goli sicer niso zadostovali za zmago v rednem delu, so pa bili odločilni, da je njegova ekipa izničila zaostanek 1:4. Rus nato sicer ni zadel kazenskega strela, je bil pa pri Washingtonu v šesti seriji uspešen Jakub Vrana, ki je tako svoji ekipi dokončno zagotovil četrto zaporedno zmago. Pri domačih je dva gola dosegel Finec Sebastian Aho, dodal pa je še dve asistenci.

Njegov rojak Mikko Rantanen je po seštevku golov in podaj najučinkovitejši igralec lige, tokrat je za točko na 13. zaporedni tekmi prispeval podajo, a se je njegov Colorado na gostovanju v St. Louisu moral zadovoljiti le s porazom v podaljšku. Zmago je domačim z golom ob igralcu manj na ledu zagotovil Ryan O'Reilly, ki je pred tem vknjižil tudi eno podajo. Dva gola je za zmagovalce prispeval Colton Parayko.

McDavid med tremi najučinkovitejšimi igralci

Dobro formo še naprej kaže Connor McDavid, ki je pri zmagi njegovega Edmontona proti Philadelphii v statistiko vpisal dva gola in podajo, s tem pa se zavihtel na tretje mesto najučinkovitejših igralcev.

Winnipeg je bil po podaljšku uspešen v Chicagu, z zmago pa je na lestvici prehitel Nashville in se zavihtel na prvo mesto zahodne konference. Mark Scheifele, peti najučinkovitejši igralec lige, je dosegel prvi in zadnji gol na tekmi, svojega drugega je prispeval v 50. sekundi podaljška. Winnipeg je bil blizu zmage že v rednem delu, domači so prek Šveda Erika Gustafssona izenačili osem sekund pred zadnjim zvokom sirene. Pri domačih je dva gola dosegel Jonathan Toews.

Po podaljšku je dišalo tudi v Pittsburghu, kjer je Boston deset minut pred koncem še držal izid 3:3, nato pa sta v zadnjem delu tekme Jake Guentzel in Zach Aston-Reesse zagotovila zmago domačim, za katero pa ima zagotovo največ zaslug vratar Casey DeSmith, ki je ubranil kar 48 strelov.

New Jersey je proti Vegasu že zaostajal z 0:3 in 1:4, a je nato v podaljšku rešil točki, ko je v polno zadel Švicar Nico Hischier. To je bil njegov prvi gol v podaljšku tekem NHL.