»Ja, to sem jaz, ko sem klical policijo,« je po predvajanju zvočnega posnetka pokimal Sanelo Hudorovič, obtožen, da je zadnjega julijskega dne v Šmarju - Sapu Srdjanu Jotiću skušal vzeti življenje. Policijo je klical po tem, ko je Jotiću v kuhinji lastne hiše zadal dve vbodni rani. Obtoženi pravi, da se je zgolj branil pred napadom oškodovanca in še dveh njegovih pajdašev, tožilstvo pa vztraja pri obtožnici poskusa uboja.

»Skušal sem pomiriti soprogo, saj je noseča in nisem želel, da postane panična,« je danes sodniku Cirilu Keršmancu 30-letni obtoženec opisal okoliščine klica v sili. Po napadu v kuhinji lastne hiše v Šmarju - Sapu je Hudorovič s soprogo ter najstarejšo in najmlajšo hčerjo sedel v avto in se odpeljal proti Ljubljani. »Še štiri hčere so ostale doma, vseh namreč nismo mogli spraviti v avto,« je pojasnil. Ko so prispeli k nečaku v prestolnico, je sam ostal tam, žena in nečak pa sta se vrnila k otrokom. Sodnik je danes skupno predvajal štiri zvočne posnetke različnih sogovornikov s policijo, večina pa jih je bila zaradi nerazločnega govora ter uporabe romskega jezika nerazumljiva. Ravno zaradi tega je sodnik odredil njihov prepis s pomočjo tolmača za romski jezik.

Posnetki klicev v sili tako niso dodatno osvetlili okoliščin krvavega dogodka 31. julija letos. Hudorovič vztraja, da je šlo za samoobrambo, ko je z nožem napadel znanca. Ta naj bi z bratom in prijateljem prišel do njegovega doma, vsi trije naj bi mu sledili v hišo in ga napadli prvi. »Začel sem se braniti, naokoli sem mahal z nožem, oni pa so mahali po meni,« je razložil že v fazi preiskave. Tožilstvo predstavlja malce drugačno sliko: Hudorovič je v svoji kuhinji – v hiši so bile v tistem trenutku še noseča soproga in njunih šest mladoletnih hčera – Jotiću sprva zagrozil, da ga bo ubil, ga s pestjo udaril v vrat, nato pa ga zabodel v trebuh in prsni koš. Jotiću je uspelo pobegniti in pravočasno dobiti zdravniško pomoč. Če je ne bi, bi lahko umrl. Hudorovič bi se tako moral zagovarjati za kaj več kot »le« poskus uboja, za katerega mu grozi od pet do 15 let zapora.