Že pred zadnjimi tekmami si je napredovanje v osmino finala lige prvakov zagotovilo 12 od 16 klubov, ki bodo igrali v izločilnih bojih. To so Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Barcelona, Porto, Schalke, Bayern, Ajax, Manchester City, Real Madrid, Roma, Juventus in Manchester United.

Najbolj zapleten je položaj v skupini C, kjer se Napoli, PSG in Liverpool borijo za dve mesti. Medtem ko so vsi pričakujejo zmago PSG na vročem gostovanju pri Crveni zvezdi v Beogradu na krilih golov Neymarja in Mbappeja, je Liverpool pred zahtevnim izzivom v tekmi z vodilnim Napolijem, za katerim zaostaja tri točke. Če lanski finalist želi v izločilne boje, mora premagati Napoli z 1:0 ali zmagati z dvema ali več goli razlike. »Na prvi tekmi v Neaplju nismo igrali dobro, zato moramo zdaj pokazati, da smo boljši. Prepričan sem, da nam bodo k boljši predstavi pomagali gledalci, ki znajo pripraviti odlično vzdušje. Vem, kaj moramo narediti za uspeh,« je povedal trener Liverpoola Jürgen Klopp pred tekmo, na kateri bodo sodniki Slovenci z Damirjem Skomino na čelu.

Napoli za napredovanje v izločilne boje potrebuje točko, a je odločen, da z zmago potrdi prvo mesto v skupini. »V trenerski karieri imam prijetne spomine na stadion Anfield. Nazadnje sem tam osvojil naslov prvaka s Chelseajem. Pričakujem težko in vznemirljivo tekmo, na kateri bomo igrali svojo igro. Ne bomo parkirali avtobusa pred naš gol, kar bi bilo kontraproduktivno, za nameček pa to tudi ni naš slog igre. Skušali se bomo postaviti tako, da bomo mi vodili igro in narekovali ritem,« je tekmo napovedal 59-letni trener Napolija Carlo Ancelotti.

V skupini B se za drugo vozovnico borita Inter in Totteham, ki imata oba po sedem točk. V težjem položaju je Tottenham, ki gostuje pri razigrani in učinkoviti Barceloni, medtem ko Inter slovenskega vratarja Samirja Handanovića gosti odpisani PSV iz Eindhovna. Na jutrišnjih tekmah bo znan še zadnji klub v osmini finala, Lyon ali Šahtar iz Donjecka, ki bosta igrala v nemirnem in mrzlem Kijevu v Ukrajini. Francozom zadostuje remi, saj imajo dve točki prednosti.