Za Parižane je bila tekma na Parku princev proti Liverpoolu najpomembnejša v letošnji sezoni, saj za ohranitev upanja na preboj v osmino finala niso smeli izgubiti. Tudi zato domači trener Thomas Tuchel ni želel ničesar prepuščati naključju in je kljub vprašljivemu zdravstvenemu stanju v začetno enajsterico uvrstil tako Brazilca Neymarja kot tudi Francoza Kyliana Mbappeja.

PSG je v tekmo krenil silovito, za trud v napadu pa bil nagrajen po trinajstih minutah igre, ko jih je v vodstvo popeljal Juan Bernat. Svoje vodstvo so francoski prvaki povečali v 37. minuti, ko je protinapad z golom kronal Neymar. Za najdražjega nogometaša na svetu je bil to že 31. gol v ligi prvakov, s čimer je prehitel rojaka Kakaja in postal Brazilec z največ doseženimi zadetki na tekmovanju.

Tik pred iztekom prvega polčasa so gledalci videli še tretji gol, le da tokrat v mreži PSG. Po prekršku nad Sadiem Manejem je najstrožjo kazen uspešno izvedel James Milner in Liverpool ohranil v igri za zmago. Pri tem je zanimivo, da je PSG od vrnitve v ligo prvakov pred šestimi leti zakrivil že 15 enajstmetrovk in je v tem statističnem elementu rekorder med letošnjimi udeleženci. Ekipi živahnega in s priložnostmi bogatega prvega polčasa v nadaljevanju nista ponovili, saj je ostalo pri izidu 2:1.

Z zmago je sicer PSG poskrbel, da bo v skupini C razburljivo vse do konca, saj je brez možnosti za napredovanje ostala le Crvena zvezda. Beograjčani so gostovali pri Napoliju in pričakovano izgubili s 3:1 . Njihovo mrežo je v 11. minuti načel Marek Hamšik, preostala dva zadetka pa je dosegel Dries Mertens. Enaintridesetletnik je ob tem poskrbel za prav poseben jubilej, saj je v dresu Italijanov zadel že stotič. Častni gol za evropskega prvaka iz leta 1991 je v 57. minuti dosegel Ben El Fardou.

Razburljiv obračun se je obetal tudi v skupini B, v kateri sta se v Londonu pomerila Tottenham in Inter. Milančanom je za osmino finala zadostoval že remi, a so britansko prestolnico zapustili razočarani. Tekmo so izgubili z 0:1, potem ko je nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića v 80. minuti premagal Christian Eriksen. Danec je v igro prišel v drugem polčasu in postal prvi igralec Tottenhama po novembru 2010, ki je v ligi prvakov zadel s klopi.

Precej boljše volje kot Handanović je bil njegov rojak Jan Oblak. Škofjeločan je z Atleticom doma gostil Monaco, zmagal z 2:0 in se uvrstil v izločilne boje. Za Madridčane je prvi gol že v drugi minuti dosegel Koke, ki je poskrbel za najhitrejši gol Atletica v ligi prvakov, drugega pa 22 minut pozneje Antoine Griezmann.