Rabim delovni, ne prezahteven »pisarniški« kotiček z računalnikom (brez tega žal danes očitno ne gre več) in morda še dodatno delovno površino za kakšno ročno ustvarjanje. Soba bo najbrž kdaj pa kdaj še vedno namenjena tudi sušenju in likanju perila ali čemu podobnemu. Predvsem pa upam, da bo večinoma namenjena igranju in ustvarjanju z vnuki, ko bodo na obisku, in nam vreme ne bo dovoljevalo razvajanja na dvorišču. Za počitek in občasno prenočevanje bo dobrodošla postelja, morda pograd, sicer pa čim več prostora za igro. In vendarle tudi kak prostor za odlaganje stvari. Mojih in njihovih … Kako bi vi to v tem prostoru razporedili? Upam, da želje niso povsem neizvedljive, za vsakršno pomoč pa vam bom nadvse hvaležna! Štefka

Odgovor:

Vaši sobi boste zlahka spremenili namembnost in bo postala prijeten večnamenski prostor. Vse vaše želje je možno realizirati in umestiti opremo tako, da boste lahko preživljali prijetne urice tako ob konjičkih kot tudi s svojimi vnuki.

Ob steni poleg dimniških tuljav lahko umestite res veliko omaro, ki bo imela večnamensko funkcijo. Del omare naj bo namenjen shranjevanju oblačil, v drugem delu pa lahko umestite izvlečno delovno površino, ki jo lahko pospravite, ko ni več v uporabi. Tudi za police in predale bo dovolj prostora. Omara naj ima globino 50 cm in naj sega do stropa. Predlagam tudi, da naj bo zaprta z vrati in za njimi skrijete večnamensko funkcionalno izrabljen prostor.

V kot prostora umestite pograd ležišče. Vzdolžno pod oknom so lahko nizki polični elementi. Za posedanje in igro pa imajo otroci lahko sedalne pisane in mehke vreče. Nič več pohištva ni treba umeščati, da bo soba prostorna za igro. Pohištveni elementi naj bodo bele barve, stene pa, predlagam, lahko obarvate  z živimi sončnimi barvami.

Veliko veselja vam želim!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.