Čeprav je kandidatki za županjo občine Lukovica Olgi Vrankar že po prvem krogu kazalo precej bolje kot njenemu protikandidatu, dosedanjemu županu Mateju Kotniku, je včerajšnji rezultat drugega kroga volitev zagotovo presenečenje. Od funkcije župana se namreč poslavlja dolgoletni župan, ki je prvič na županski stolček sedel že leta 2002, od takrat pa svoje protikandidate premagoval že v prvem krogu. Do letos. V Lukovici so imeli letos tudi drugi krog, v katerem je včeraj po neuradnih podatkih večino volilcev (dobrih 57 odstotkov ob nekaj več kot 65-odstotni udeležbi) prepričala Vrankarjeva.

Novoizvoljena županja se je kmalu po tem, ko so bili prešteti že skorajda vsi glasovi, zahvalila svoji ekipi in tudi po družabnih omrežjih nagovorila občane. »Prepričana sem, da smo na pravi poti, to ste nam danes potrdili tudi vi. Skupaj bomo lahko stvari spreminjali na bolje, zato bom vesela tudi vašega sodelovanja, predlogov in pobud, ki naj doprinesejo k razvoju naše občine,« je občanom med drugim zapisala Vrankarjeva.

Nova županja Lukovice je diplomirana ekonomistka in magistrica upravnega prava. Že pred izvolitvijo je izpostavila, da se bo pri delu županje zanašala na znanje in izkušnje z različnih področij dela javne oziroma državne uprave, ter tudi na izkušnje, ki jih je pridobila kot svetnica v dosedanjem občinskem svetu. Obljubila je, da si bo prizadevala, da se »izboljšajo pogoji za vse generacije in za vsa naselja občine ter skrbela za enakomeren razvoj občine.«