»To ni bil uspešen dan. Moramo stremeti k boljšim dosežkom,« je po uvodni tekmi nadaljevanja tekem svetovnega pokala v smučarskih tekih razmišljal glavni trener Nejc Brodar. Od zelo številnega slovenskega tekaškega zastopstva so v Lillehammerju na drsalnem sprintu (le) Alenka Čebašek (23. mesto), Vesna Fabjan (24.) in Anamarija Lampič (29.) začele tridnevni niz s točkami svetovnega pokala. Drsalni sprint je paradna disciplina slovenskega teka, a tokrat ni bilo udarnega preboja. Vse tri slovenske tekačice, ki so se s 15., 19. in 28. časom uvrstile v izločilne teke drsalnega sprinta, so končale na začelju svojih četrtfinalnih skupin. Vse tri so stik z vodilnimi tekačicami izgubile predvsem na prelomnicah in navzdol, ko je bilo treba loviti zavetrje oziroma so bile tekmice za njimi hitrejše. Da se je bilo možno kljub višjemu izhodišču iz kvalifikacij prebiti visoko, je s presenetljivo zmago dokazala mlada Švedinja Jonna Sundling, ki je ugnala tudi rojakinjo Stino Nilsson.

Nejc Brodar je pojasnil okoliščine: »Imeli smo težave s pripravo smuči. S fanti s servisa moramo ugotoviti in analizirati, kaj je šlo narobe, da se to v bodoče ne bo več dogajalo. Iste težave je imela s smučmi tudi Katja Višnar. V drugem delu sprinta smuči niso več dobro drsele. Mogoče, da smo bili na to po kvalifikacijah premalo pozorni. Ko so se izločilni teki začeli, so imele Alenka, Vesna in Anamarija vse enake težave. Popoldne po tekmi nas čaka veliko dela.«

Med tekači je na jezo Norvežanov slavil Italijan Federico Pellegrino, med tremi Slovenci pa je bil najbližje točkam in trideseterici Miha Šimenc s 46. časom dneva. Za Manco Slabanja, Anito Klemenčič, Janeza Lampiča in Luka Prosena bo priložnost za dokazovanje predvsem na današnji tekmi na 10 kilometrov.