Netflix pri projektu sodeluje z družinskim podjetjem, ki ima v lasti Dahlove avtorske pravice - The Roald Dahl Story Company. Vdova Roalda Dahla (1916-1990) Felicity je povedala, da je namen projekta čim več otrokom po vsem svetu ponuditi priložnost, da doživijo očarljivost in pozitivno sporočilo pisateljevih del.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP imajo pri Netflixu namen čimbolj verno slediti avtorjevemu duhu, s katerim je ustvarjal domišljijski svet pravljic.

Znan je bil tudi po izmišljanju novih besed

Britanski pisatelj norveških korenin je bil znan po izmišljevanju novih besed. Založba Oxford je ob 100. obletnici njegovega rojstva izdala slovar Roalda Dahla z na tisoče izmišljenimi besedami.

Dahl se je po izidu prve knjige za otroke Jakec in breskev velikanka leta 1961 posvetil zgolj pisanju. Njegova dela so bila prevedena v 58 jezikov in prodana v več kot 250 milijonov izvodih.

Za svoje delo prejel več kot 25 nagrad. Po avtorju se je med drugim nekaj let imenovala nagrada Roald Dahl Funny Prize. Po njegovih delih je bilo posnetih več filmov in uprizorjenih več muzikalov.