Skupina satanistov, združenih v skupini Satanistični tempelj, je vložila tožbo proti Netflixu in podjetju Warner Bros v višini približno 44,5 milijonov evrov. Po njihovem mnenju je namreč sporno, da je kip, uporabljen v seriji, preveč podoben kipu satanističnega božanstva, s tem pa naj bi podjetji blatili satanizem.

Soustanovitelj Satanističnega templja Lucien Greaves je po poročanju britanskega Guardiana povedal, da veliko ljudi, ki za njihovo skupino ni slišalo, kip pozna iz serije, s čimer pa je po njegovem očrnjen namen njihove skupine. Meni, da to, da liki iz serije, ki morijo in so povezani s kanibalizmom, častijo pa kip Bafometa, mečejo slabo luč na miroljubne sataniste.

Greaves je satanizem opisal kot ateistično filozofijo, katere pripadniki »čutijo, da jim zagotavlja vse, kar religija mora zagotavljati, da bi bila kot to legitimizirana«. Povedal je še, da uporaba kipa, izjemno podobnega kipu Bafometa, »normalizira predstavo o tem, da je edini pravi pomen tega tipa religijske identifikacije povezan s patriarhalnim kanibalističnim kultom«.