Če so celjski rokometaši v preteklem krogu navdušili in hrvaškega prvaka iz Zagreba odpravili s kar devetimi goli razlike, so tokrat močno razočarali in v Ukrajini s prav tolikšno razliko izgubili. Proti Zaporožju so prikazali eno najslabših predstav v letošnji sezoni in po neuspehih proti Paris Saint-Germainu, Nantesu, Skjernu, Pick Szegedu in Zagrebu vpisali še šesti poraz v letošnji sezoni lige prvakov.

Da se bodo slovenski predstavniki iz Zaporožja vrnili kislih obrazov, je postalo jasno že po le nekaj minutah prvega polčasa. Njihov napad je bil statičen in brezidejen, kar je privedlo do številnih izgubljenih žog, nič bolje pa niso igrali niti v obrambi, ki so jo Ukrajinci prebijali kot za šalo. Po 21 minutah so Celjani dosegli vsega pet zadetkov, tekmecu pa dopustili, da je pobegnil na plus osem (13:5). Kanček upanja na boljše nadaljevanje je vlil delni izid 3:0, a so domači rokometaši odgovorili z enako mero in na odmor odšli s šestimi goli razlike. V ekipi Celjanov sta bila po prvih 30 minutah s po tremi doseženimi zadetki še najbolj razpoložena Draško Nenadić in Rok Ovniček, pri domačih pa so blesteli Aidenas Malasinskas, Baris Pukhovski in Pawel Paczkowski. Trojica je skupaj dosegla 12 golov oziroma toliko kot celotna celjska ekipa v prvem polčasu.

Slovenski prvaki svoje igre niso uspeli razviti niti po prihodu iz slačilnice. Še več, sledil je popoln razpad sistema in Zaporožje je po le petih minutah nadaljevanja vodilo z desetimi zadetki razlike (24:14). Tedaj je tudi dokončno postalo jasno, da se pivovarji ne bodo več uspeli pobrati in da se bodo z na papirju najlažjega gostovanja v skupini B vrnili poraženi.

»Po tako hudem porazu je težko zbrati misli in takoj oceniti tekmo. Nismo bili pravi, čeprav smo dobro začeli, nato pa v napadu začeli izgubljati žoge. Namesto da bi mi njim vsilili hitro igro, smo dobili preveč zadetkov, ko se po izgubljenih žogah ekipa ni mogla niti vračati v obrambo. Deset zadetkov je padlo iz naših napak, izgubili smo kar sedemnajst žog, igra v napadu je bila preveč statična in brez ideje. To seveda vpliva tudi na igro v obrambi, ki potem prav tako ni bila na nivoju. Tekmo moramo nemudoma pozabiti, naj nam bo šola, saj nas že v sredo čaka Koper in nato Nantes. Doma igramo veliko bolje, bolj sproščeno, upam, da nas bodo navijači kljub tej zaušnici prišli podpret, mi pa bomo gotovo prikazali povsem drugačen obraz od današnjega. Nič še ni izgubljenega, doma igramo povsem drugače, zato verjamem, da nas čaka drugačen razplet kot danes,« je bil razočaran Tomaž Ocvirk. Njegova ekipa, ki je po neuspehu zdrsnila na predzadnje mesto v skupini, bo v prihodnjem krogu v nedeljo gostila Nantes.

Preostali izidi 8. kroga v skupini B: Pick Szeged – Paris Saint-Germain 33:32 (16:14, Zagreb – Nantes 27:27 (12:12), Skjern – Flensburg-Handewitt 24:31 (13:14).

Visoko izgubili tudi Velenjčani

Poleg Celjanov so praznih rok danes ostali tudi velenjski rokometaši. Na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF jih je pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani premagal Granollers. Španski predstavnik je po porazu na prvi tekmi s 24:25 tokrat slavil zmago s kar 33:24 in se uvrstil v skupinski del tekmovanja.

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski klopi Zorana Jovičića so dobro igrali le na začetku tekme, nato se jim je povsem zaustavilo. Rokometaši iz predmestja katalonske prestolnice so se razigrali, polčas dobili s štirimi goli razlike, na koncu pa dosegli prepričljivo zmago.