Brignonejeva je po drugem mestu na ledeniški veleslalomski premieri na drugem ženskem veleslalomu v sezoni slavila prepričljivo zmago. Italijanka je bila na prvi progi druga, v finalu pa je s sijajno drugo vožnjo, tudi na drugi progi je imela drugi čas, vpisala deveto zmago v svetovnem pokalu, peto veleslalomsko in krstno v Killingtonu.

Med Italijankami sta pred njo po številu zmag le Isolde Kostner (15) in Deborah Compagnoni (16).

Norvežanka Ragnhild Mowinckel ni ubranila vodstva po prvi vožnji, je pa njen zaostanek, 49 stotink sekunde, še vedno zadoščal za stopničke in drugo mesto. Tretje mesto je ubranila Avstrijka Stephanie Brunner, tretja tudi na prvi progi, za prve karierne stopničke v svetovnem pokalu.

Tik pod stopničkami na četrtem mestu je domačo tekmo končala zadnji dve sezoni prva v karavani Mikaela Shiffrin, ki je po Söldnu, kjer je bila tretja, in Leviju, kjer je zmagala, prvič v novi sezoni ostala brez uvrstitve na zmagovalni oder.

Hrovatova je bila edina slovenska predstavnica v finalu na tem prizorišču v ameriški zvezni državi Vermont. Ana Drev in Ana Bucik sta bili prepočasni za finale.

V nedeljo bo v Killingtonu na sporedu še ženski slalom, na katerem bodo nastopile tri Slovenke Meta Hrovat, Ana Bucik in Maruša Ferk.

Hrovatova je bila 18. na premierni tekmi sezone, uvodnem veleslalomu v Söldnu, na slalomu v Leviju pa je z 12. mestom postavila svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu v tej disciplini.

Naslednji ženski veleslalom bo 21. decembra v francoskem Courchevelu. Do konca sezone pa bodo na sporedu še naslednji veleslalomi: Semmering (28. december), Kronplatz (15. januar), Maribor (1. februar), veleslalom na SP v Aareju (14. februar), Špindleruv Mlyn (8. marca) in finalni veleslalom v Andori (17. marec).