Detroit je z golom Andreasa Athansiouja v prvi tretjini sicer povedel, a so potem do konca tekme zadevali le še domači. Tom Wilson in Aleksander Ovečkin sta ob zmagi 3:1 dosegla gol in podajo.

Moštvo Tampa Bay Lighting je s 4:2 ugnalo Chicago Blackhawks in se s 33 točkami priključilo vodilni ekipi lige Nashville Predators, ki je z 2:6 klonila na gostovanju s St. Louis Blues in ostala pri 33 točkah.

Na tekmi med Tampo in Chicagom so gledalci kar pet od šestih golov videli v prvi tretjini. Tampa je povedla že v prvi minuti srečanja z golom Tylerja Johnsona, ki je zadel tudi za 2:0. Rezultat po dvajsetih minutah pa je bil 4:1 za domače. Končnih 4:2 je ob koncu druge tretjine postavil Jonathan Toews.

Ekipa St. Louis Blues je po treh zaporednih porazih tokrat prišla do zmage. To je bila prva zmaga za novega trenerja St. Louisa Craiga Berubeja, ki je v ponedeljek zamenjal Mike Yeoja. Ryan O'Reilly, Brayden Schenn in Alex Pietrangelo so k domači zmagi prispevali gol in podajo.

Anaheimu uspel preobrat v zadnji minuti

Hokejisti Anaheim Ducks so 20 sekund pred koncem rednega dela zaostajali z 0:1 proti Edmonton Oilers, nato pa so v razmaku pol minute dvakrat zadeli in zmagali z 2:1. Najprej je za izenačenje 17 sekund pred koncem zadel Nick Ritchie, potem pa je v štirinajsti sekundi podaljša Rickard Rakell, ki je podal za izenačujoči gol, zadel za zmago.

Do osme zaporedne zmage so prišli hokejisti Buffalo Sabres, ki so tokrat po podaljšku ugnali hokejiste Montreal Canadiens. Jeff Skinner je dve minuti in pol pred pred koncem rednega dela zadel za izenačenje, v podaljšku ob igri z igralcem več pa tudi za zmago svojega moštva. Skinner je s sedemnajstimi goli na vrhu lestvice strelcev izenačen s hokejistom Bostona Davidom Pastrnakom, ki je tokrat k zmagi svojega moštva z 2:1 proti Pittsburgh Penguins prispeval podajo.

Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, zadnje moštvo na lestvici lige, bo igralo v noči na nedeljo po slovenskem času doma z Vancouver Canucks, dan pozneje pa še z Edmonton Oilers.