Prvi gol na tekmi je padel v drugi tretjini, ko je bil v 29. minuti uspešen novinec Matt Luff. Zaslužne za sedmo zmago kraljev v sezoni so bile tudi odlične obrambe novinca v vratih Calvina Petersona, ki je vpisal svoj prvi shutout, ko je ubranil vseh 29 strelov domačih hokejistov. To je bila prva zmaga Kraljev na petih tekmah. Hokejisti iz Los Angelesa ostajajo prikovani na zadnjem mestu v razvrstitvi zahodne konference.

Zmaga je prinesla nekaj prepotrebnega olajšanja v vrste Los Angelesa. Pozitivno energijo je opazil tudi kapetan Kopitar: "Mislim, da smo zadnjo tretjino pametneje odigrali kot v Nashvillu. Skušal sem čim bolj organizirati napad, nobenih brezglavih ali tveganih potez, hkrati pa smo stopnjevali pritisk, tako da mislim, da nam je zelo dobro uspelo," je dejal Kopitar.

Slovenski as ni pozabil omeniti tudi prispevka obeh novincev, Luffa in Petersena: »Super. Cal se je res izkazall, saj mu ni bilo lahko. To je bil zanj tretji nastop v zadnjih štirih večerih. Luffer pa je končno prišel do prvenca, tako da bo zanj poslej nekoliko lažje in bo lahko še bolj samozavesten.«

Kralje naslednja tekma čaka doma, ko bodo gostili Kolorado.