Preklopni telefoni so včasih prevladovali na trgu. Okrog leta 2009 so predstavljali celo najbolj priljubljen tip telefonov. To so bili še časi, ko so se telefoni vse bolj manjšali, za razliko od danes, ko opazujemo obraten trend.

Predstaviti nov preklopni telefon leta 2018 je torej »statement«, kot bi rekli Angleži. Želja, da se ohrani nek retrotrend. Samsung w2019 torej neposredno ne tekmuje z vsemi aktualnimi premijskimi telefoni, temveč tlakuje svojo samostojno pot. Res pa je, da bo telefon uradno naprodaj zgolj na Kitajskem.

Petični uporabnik

Že po ceni je od daleč jasno, da ta telefon naslavlja ozek krog petičnih uporabnikov, ki si želijo nekaj drugačnega. Za ceno 2300 evrov dobijo vrhunsko aluminijasto ohišje, v katerem se skrivajo tudi vrhunske komponente.

Zaslon, občutljiv na dotik, meri 4,2 palca in ga podpira tehnologija s polno ločljivostjo Super amoled. Pod zaslonom je fizična tipkovnica. Če telefon preklopimo, srečamo drug 4,2-palčni zaslon. To v bistvu pomeni, da lahko z napravo upravljamo tudi, če ni odprta.

Zadevo poganja zmogljivi procesor snapdragon 845, ki ima šest gigabajtov delovnega spomina, za shranjevanje pa je na voljo med 128 in 256 gigabajtov prostora. Telefon se polni po usb-c reži, baterija pa je presenetljivo majhna – premore 3070 miliamper ur.

Na zadnji strani telefona se nahaja dvojna kamera z variabilno zaslonko. Prav tako srečamo pri Samsungovih modelih galaxy s9 in note 9. Znotraj telefona se nahaja prednja kamera z osmimi megapiksli ločljivosti.

Brezplačno razkuževanje

Novega lastnika tega telefona v prvi vrsti čaka spekter unikatnih storitev. S telefonom bodo imeli namreč dostop do postreščka, ko bodo obiskali določene hotele. V paketu je tudi brezplačno dezinficiranje telefona, programska podpora in bojda celo ekskluzivna vroča linija.