Đoković je v ponovitvi letošnjega finala v Wimbledonu do zmage prišel v uri ter 15 minutah in tudi v četrtem dvoboju v Londonu ni izgubil niza. Z uspehom v finalu se lahko s šestim naslovom izenači z rekorderjem, Rogerjem Federerjem, ki je v prvem polfinalu drugič zapored po Parizu pred štirinajstimi dnevi zapravil možnost za osvojitev jubilejnega 100. naslova na turnirjih ATP.

Ne glede na razplet finala bo Đoković petič v karieri sezono končal na prvem mestu lestvice ATP. Anderson, ki je postal prvi igralec iz Afrike, ki se je uvrstil v finale zaključnega turnirja, je doslej osvojil pet turnirjev ATP.

Zverev je šele drugič v karieri nastopil na turnirju najboljših osmih igralcev sezone in se prvič uvrstil v finale. V nedeljo ob 19. uri se bo potegoval za svoj deseti naslov ATP oziroma petega v letošnji sezoni.

Finale dvojic na turnirju, kjer si bo po osem najboljših posameznikov in parov razdelilo 8,5 milijonov dolarjev, bodo ameriško-francosko; Bryan Sock in Jack Sock se bosta pomerila s Pierre-Huguesom Herbertom in Nicolasom Mahutom.