V dresu Miamija je vnovič izstopal Dragič, ki je k prvi zmagi po treh zaporednih porazih prispeval 21 točk, tri skoke in štiri podaje. Učinkovitejši od njega je bil v ekipi s Floride le Tyler Johnson s 24 točkami, Hassan Whiteside je s 14 točkami in 10 skoki vpisal dvojnega dvojčka. Pri Brooklynu je bil z 18 koši najboljši Spencer Dimwiddie.

»Za nas je bila to zelo pomembna tekma. Po treh zaporednih porazih je bila zmaga še kako želena, praktično nujna. Prišli smo ponjo in jo zgrabili. Ni pa bilo lahko, da ne bo, smo vedeli že pred začetkom. Brooklyn je v prejšnji tekmi vrgel 50 trojk, vedeli smo, kako igrajo, se dobro pripravili. Izpolnili smo zahteve trenerja in bili nagrajeni. Veseli smo, nekaj takega bomo poskušali ponoviti v Indiani,« je bil po tekmi zadovoljen Dragić, ki ga poškodba kolena, zaradi katere je moral izpustiti dve tekmi, ni preveč ovirala. »Še vedno se borim s to poškodbo. Še zmeraj ni v redu, koleno zateka. Naredili smo MRI in so rekli, da bo še nekaj časa tako, da moram nadaljevati s terapijo in upati na najboljše. Čez nekaj časa pa bomo videli, kako se bo vse to obrnilo,« je dejal 32-letni košarkar in dodal, da je pač navajen na bolečino in lahko igra s poškodbo, kar je del športa.

Dobre predstave Dončića ga ne presenečajo

Organizator igre je nekaj stavkov spregovoril tudi o nekdanjem reprezentančnem kolegu Luki Dončiću in dejal, da redno spremlja njegove predstave v dresu Dallasa. »Vidim, da ima Luka dobro minutažo. Dobro igra, dobro je odprl sezono. Morda Dallas ravno ne zmaguje, ampak sezona je dolga in vse se lahko obrne čez noč. Luka pa vem, česa je zmožen in mene osebno nič ne preseneča,« je na vprašanje o dobri igri Dončića odgovoril Dragić.

Na vprašanje ali se veseli slovenskega derbija v ligi NBA, je Dragić odgovoril pritrdilno. "Je še zelo daleč. Težko je razmišljati toliko vnaprej. Vsak drug dan imaš tekmo in se skušaš koncentrirati na tekmeca, proti kateremu igraš. Ampak definitivno se veselim tega. Z Luko nisem ravno v neki navezi. Vem, da je sezona dolga in ga nočem motiti, ker ima svoje obveznosti, jaz pa tudi. Ko pa bom v Dallasu ali on v Miamiju, se bova videla in odšla na kakšno kosilo ali večerjo,« je dejal Dragić.

Dončić je pred kratkim izjavil, da se se tekme proti Dragićevemu Miamiju veseli bolj kot katerekoli druge tekme v NBA, Dragić pa je menil, da je 19-letnik morda malce pretiraval. »Tekma kot tekma. Igramo proti Dallasu, ne igram jaz proti Luki Dončiću. Osebno z njim nimam kakšnega rivalstva. Vesel bom, če bom imel dobro tekmo in če na koncu mi zmagamo,« se je športno pošalil in glasno zasmejal Dragić.

Trener Dallasa navdušen

Dallas pa je v obračunu z Utahom v drugem polčasu prikazal ples mačke z mišjo. Gostje so dosegli vsega 22 točk in doživeli najhujši poraz po marcu 1979, ko jih je za 56 točk premagal Milwaukee. Košarkarji Dallasa so za eno točko popravili klubski rekord v število prejetih košev v enem polčasu. Dončić je v statistiko vpisal 13 točk, šest skokov ter po dve podaji in ukradeni žogi. Najbolj razpoložen v domači vrsti je bil Harrison Barnes z 19 točkami. Igralci Dallasa so natančno metali, njihov odstotek zadetih metov za dve točki je bil 53 odstoten, za tri točke pa 43 odstoten. Za Dončića pa to ne velja najbolj, njegov met je bil 38 odstoten.

»Ne spomnim se, kdaj je Dallas pokazal boljšo predstavo v obrambi. V zadnjih enajstih letih je ni. Navdušen sem, treba vedeti, da je Utah v napadalnem smislu zelo dobra ekipa, neugodna za vsako obrambo, a smo jo povsem zaustavili,« je bil nad obrambo navdušen trener Dallasa Rick Carlisle.

LeBron s 44 točkami

Los Angeles Lakers so premagali Portland, rezultat pa je ostal v senci dosežka sijajnega LeBrona Jamesa, ki je v svoji najboljši predstavi, od kar je okrepil jezernike, dosegel 44 točk, od tega 28 v drugem polčasu, zbral deset skokov in devet asistenc. Slabe štiri minute pred koncem tekme je dosegel koš in nato zadel še prosti met, s katerim je postal peti najboljši strelec lige NBA vseh časov, na lestvici je prehitel Wilta Chamberlaina. Doslej je v svoji karieri dosegel že 31.425 točk, pred njim so le še Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant in Michael Jordan. Za navijače Los Angelesa pa tekma ni postregla le z dobrimi novicami, ampak tudi s slabo, na tekmi si je roko zlomil Rajon Rondo.

Tretji letošnji poraz je doživel Toronto in zapravil priložnost, da se spet sam povzpne na prvo mesto v ligi. V domači dvorani so morali Kanadčani s 104:106 priznati premoč Detroitu, je zaostajal že za 19 točk. Odločilni koš je z iztekom igralnega časa dosegel Reggie Bullock. Najbolj učinkovit igralec srečanja je bil Detroitov Blake Griffin s 30 točkami in 12 skoki.