Ekipi sta srečanje začeli izjemno motivirano, polpriložnosti so se začele vrstiti tako rekoč od prve minute, vendar brez strela v okvir, tako da nevarnosti za vratarja ni bilo. Nekaj več posesti je imela Olimpija, Mariborčani pa so stavili predvsem na hitre prenose v napad. V 17. minuti je s polrazdalje sprožil Mitja Viler, vendar je njegov strel brez večjih težav obranil ljubljanjski vratar Aljaž Ivačič.

Na naslednjo priložnost so morali gledalci počakati dobrih deset minut, ko je s poizkusom s slabih dvajset metrov Jasmina Handanovića raztegnil Marko Putinčanin. Po izvedbi kota je imela Olimpija še eno priložnost, v 29. minuti je Rok Kronaveter z roba šestnajsterca sprožil proti desnemu kotu, Handanović je s konicami prstov žogo odbil toliko, da je ta namesto v mrežo trčila ob vratnico.

Kronaveter se je ob poizkusu poškodoval, saj ga je pri blokiranju strela po gležnju kresnil Viler, tako da ga je moral trener zelenih Zoran Barišić po nekaj manj kot pol ure igre v napadu nadomestiti s Kingsleyjem Boatengom.

Hotić zabil iz prve resne priložnosti

Ljubljančani so zatem nekoliko spremenili postavitev na igrišču, s čimer so se skušali prilagoditi na menjavo, kar so s pobudo uspeli izkoristi Štajerci. Po zamujeni priložnosti Marcosa Tavaresa v 35. minuti se je mreža gostov prvič zatresla pet minut kasneje, ko je predložek Vilerja in slabo izbijanje ljubljanske obrambe izkoristil Dino Hotić, ki mu ni bilo težko zabiti že osmič v sezoni (1:0). S tem izidom sta moštvi odšli na odmor.

Prednost štajerske ekipe ni zdržala prav dolgo, za ekspresno izenačenje je v 52. minuti poskrbela naveza Stefan Savić in Andres Vombergar; prvi je poslal predložek z leve strani, drugemu pa ni bilo težko zadeti iz neposredne bližine (1:1). Olimpija je prešla v nalet, v 58. minuti je po novi podaji v kazenski prostor z glavo neuspešno meril branilec Aris Zarifović, ki pa za sabo ni videl še bolje postavljenega Vombergarja.

Tomić z evrogolom za preobrat, rdeči karton Hotića

Motivirani igralci Olimpije so do naslednje priložnosti prišli že v 62. minuti, ko so strel pripravili utekajočemu Tomiću, vezist iz Mostarja pa je s topovskim strelom žogo s kakšnih osemnajstih metrov pospravil v desni zgornji kot za preobrat in vodstvo 2:1.

Mariborčani so bili vidno šokirani in dopustili nasprotniku nadzor nad igro. Resnejš pritisk za izenačenje domačih je tako sledil šele okroglih petnajst minut kasneje. V 78. minuti se je z odlično obrambo, potem ko se je pred njim sam znašel Jan Mlakar, izkazal ljubljanski vratar Ivačič, vrhunec ofenzive domačih pa je bila serija poizkusov v 82. minuti, ko je nazadnje po drsečem štartu Asmirja Suljića padel Luka Zahović, toda na začudenje štajerskih navijačev glavni sodnik Matej Jug ni pokazal na belo točko.

Živci so popustili edinemu strelcu Maribora Hotiću, ki je odrinil sodnika. Ta mu je v zameno pokazal rdeči karton, Zahoviću pa rumenega za simuliranje. Kapetan zelenih Zarifović je v izjavi po tekmi sicer dejal, da mu je Zahović priznal, da ni bilo prekrška za enajstmetrovko, s tem pa se nikakor ni strinjal mariborski trener Darko Milanič.

O situaciji se bodo po tekmi brez dvoma lomila kopja, Ljubljančani so namreč z igralcem več uspeli zadržati v drugem delu priborjeno prednost. S tem so se Mariboru na lestvici prve lige TS približali na vsega dve točki zaostanka.

Maribor : Olimpija