Mariborski vezist Dino Hotić je z mojstrovino proti Aluminiju najbolj zaznamoval minuli konec tedna na prvoligaških igriščih in po izboru Dnevnikove žirije postal najboljši igralec devetega kroga. Ljubljančan, ki je leta 2011 postal član mladinske selekcije Maribora, je osvojil prve točke v novi sezoni, ki se je prevesila v drugo četrtino tekmovanja. V devetem krogu se je na drugo mesto prebil njegov soigralec Rok Kronaveter, s katerim sta zrežirala pomembno zmago vijoličnih proti Aluminiju, ki je po porazu v Ljudskem vrtu predal vodstvo Olimpiji.

Očitno je mariborske nogometaše podžgalo tudi sporočilo športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki je igralcem obljubil premijo v višini 100.000 evrov za zmago proti Aluminiju. Hotić je bil med najbolj razposajenimi členi vijolične zasedbe. »Pomemben je bil dober vstop v drugi polčas. Zadeli smo prvič in imeli pred tem še eno Hotićevo izredno potezo, ko je vratar zelo dobro posredoval,« je mariborsko desetico omenil tudi trener Darko Milanič. Hotić velja za nogometaša z dodano vrednostjo. Njegova specialiteta so spektakularni zadetki z razdalje, ko ne potrebuje niti zaleta, da žogo z močnim in natančnim strelom pošlje v nasprotnikovo mrežo. V letošnji sezoni se je podpisal pod tri mariborske gole, v soboto proti Aluminiju je povrhu tudi podal za zmagoviti zadetek Kronavetra. V preteklosti je Hotić blestel predvsem na manj izpostavljenih tekmah, a je očitno vse bolj dozorel, saj odloča tudi derbije.

Po uvodni četrtini prve slovenske lige je v boju za končno zmago še vse odprto, saj točke praviloma osvajajo različni nogometaši. Doslej še nihče ni posebej izstopal, statistika pa je pokazala, da je točke v devetih krogih prejelo 31 igralcev. Trenutno je z dvajsetimi točkami na vrhu skupne razvrstitve celjski napadalec Mitja Lotrič, a ga konkurenca počasi dohiteva.