Bertoncelj, ki je sredi septembra na položaju ministra nasledil Vraničar Ermanovo, ta pa je od tedaj državna sekretarka, meni, da ima kot minister pravico, da si ekipo ljudi, s katerimi bo delal, sestavi sam.

"Čakajo nas pomembni izzivi in zato je pomembno zaupanje in homogenost ekipe. Sem pa hvaležen za dobro opravljeno delo svoje predhodnice, zahvaljujem se ji tudi za vse opravljeno delo in podporo ob primopredaji in v zadnjem mesecu," je zapisal finančni minister.

Neuradno naj bi imela vlada v četrtek na mizi predlog, da za novo državno sekretarko imenuje Natalijo Kovač Jereb, trenutno državno sekretarko na notranjem ministrstvu, ki je bila pred tem višja finančna inšpektorica na Finančni upravi RS. Kovač Jerebova sodi v kvoto LMŠ, saj je tudi kandidirala na strankini listi v Idriji.

O tem danes piše tudi časnik Finance, ki obenem napoveduje, da naj bi Kovač Jerebovo na položaju državne sekretarke na notranjem ministrstvu zamenjala Melita Šinkovec, trenutna vodja kabineta notranjega ministra Boštjana Poklukarja.