Čez dan se bo krepil veter severnih smeri, ki bo močnejši zlasti v višjih legah severovzhodne in severne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija. V četrtek se bo v severnem delu Primorske pooblačilo, ponekod v Posočju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo povečini sončno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 14 do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo v vzhodni polovici Slovenije sončno, jutro bo ponekod megleno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. V soboto bo v Prekmurju in deloma na Štajerskem še nekaj sonca. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji. Oba dneva bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

Zaradi zelo vetrovnega vremena in močnih sunkov vetra policisti voznike pozivajo k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje, zadostni varnostni razdalji in k izogibanju prehitevanja. Vozniki naj upoštevajo, da močan sunek vetra vozilo lahko tudi prestavi, to pa je lahko zelo nevarno predvsem v primeru tovornih vozil, kombijev, motoristov in kolesarjev.