Enaindvajsetletni Makedonec je danes ob šestih zjutraj zapeljal z vipavske hitre ceste, nesreča pa se je tragično končala za njegovega 24-letnega rojaka. Druščina štirih Makedoncev se je peljala iz Vipave proti Ajdovščini, ko je voznik med vožnjo naenkrat zapeljal desno in zletel s ceste. Avtomobil se je ob tem prevrnil, vsa četverica pa se je v nesreči poškodovala.

Huje so se poškodovali trije, za 24-letnika pa so bile poškodbe celo usodne. »Kasneje je na kraju eden od udeležencev prometne nesreče, 24-letni sopotnik, ki je sedel zadaj levo in je bil huje telesno poškodovan, podlegel telesnim poškodbam,« je sporočil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave. Z lažjimi poškodbami jo je odnesel le voznik avtomobila, čigar odgovornost za nesrečo preiskujejo policisti.

Do zdaj so ugotovili, da je tik pred nesrečo vozil po prehitevalnem pasu, zaradi neprilagojene hitrosti pa ga je zaneslo na travnato brežino odtočnega jarka na desni strani ceste. Po trčenju v brežino je avtomobil večkrat prevrnilo čez varnostno ograjo, pri čemer sta iz avtomobila padla sopotnika, ki sta nepripeta sedela na zadnjih sedežih. Policisti so po nesreči preverili psihofizično stanje 21-letnega voznika in izkazalo se je, da je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal 0,35 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, 21-letnik pa je moral še na strokovni zdravniški pregled, na podlagi katerega bodo sodni izvedenci lahko natančno določili stopnjo njegove opitosti. Policisti so danes že napovedali, da 21-letnika čaka kazenska ovadba.

Usoden padec motorista

Desni ovinek v Paki pri Velenju je bil usoden za 32-letnega motorista, ki se je v soboto ob petih popoldne smrtno ponesrečil. Vozil je iz Slovenj Gradca proti Velenju. V ovinku je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad motorjem in padel, pri tem pa se je tako hudo poškodoval, da je umrl že na kraju nesreče. Po podatkih celjske policijske uprave je 32-letnik že deveta letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem. V enakem obdobju lani so obravnavali že 16 tragedij.

Brez najhujših posledic se je na srečo končala prometna nesreča na ljubljanski obvoznici, v katero so bila vpletena kar štiri vozila. Povzročitelj je v bližini izvoza za Nove Jarše na levem pasu trčil v zadnji del avtomobila, ki se je upravičeno ustavil zaradi zgostitve prometa. Trčenje je bilo tako silovito, da je avtomobil, v katerega je trčil povzročitelj, odbilo naprej in ga obrnilo na streho, nato pa ga potisnilo v še enega izmed ustavljenih avtomobilov. Sila je tudi ta avtomobil porinila naprej v še četrti avtomobil. Voznica in sopotnica v prevrnjenem avtomobilu sta morali v ljubljanski klinični center.