Ko so včeraj zvečer v ljubljanskem Štepanjskem naselju zatulile sirene policijskih in reševalnih avtomobilov, so mnogi najprej sklepali, da se je zgodila prometna nesreča. »Najprej smo mislili, da je koga povozilo,« nam je povedala tamkajšnja stanovalka. Vendar je bilo hitro jasno, da ni tako: v trafiki pri postaji mestnega potniškega prometa Emona na Litijski cesti je prišlo do nasilnega incidenta. »Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja kaznivega dejanja smo ugotovili, da sta se znanca, stara 23 in 18 let, sprla, zaradi česar je 18-letnik 23-letnika večkrat udaril z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko.

O dogajanju v Štepanjskem naselju so policijo obvestili okoli 19.30. Na kraj so napotili več policijskih patrulj in reševalce, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, je sporočila Pučkova. Med okoliškimi prebivalci so se že takoj kot ogenj začele širiti govorice, kaj se je zgodilo. Nekaj prič naj bi opazilo, da je iz omenjenega kioska najprej prišel oškodovanec in okrvavljen prosil za pomoč. Za njim naj bi iz trafike stopil še en fant z nožem v rokah. Ta naj bi se nekaj trenutkov pozneje pognal v beg; stekel naj bi čez cesto, kjer naj bi tudi odvrgel nož. A eden od tistih, ki so nenavadno dogajanje z začudenjem opazovali, naj bi stekel za njim in ga pripeljal nazaj. Pri kiosku naj bi potem počakal na prihod policije. »Videla sem napadalca, ki je sedel pred trafiko, poškodovani pa je bil že v reševalnem vozilu. Ne vem, kaj se je zgodilo, širijo se vse mogoče govorice. A jim čisto nič ne verjamem,« nam je danes povedala ena od sogovornic.

Že popoldne izpuščen

Po naših neuradnih podatkih naj bi 23-letni oškodovanec delal v trafiki, katere najemnica je njegova mama. Z napadalcem naj bi se dobro poznala, bila naj bi celo soseda. Neuradno naj bi se sprla zaradi denarja. »Osemnajstletniku smo odvzeli prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je izvršil kaznivo dejanje poskusa uboja. Triindvajsetletnik se trenutno zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Narava poškodb še ni znana,« je danes dopoldne sporočila Pučkova. Po intenzivni policijski preiskavi pa je popoldne prišlo do preobrata: osumljenca ne bodo obravnavali zaradi suma poskusa uboja, pač pa zaradi precej milejših kaznivih dejanj, povzročitve lahke poškodbe in tatvine. Oškodovanec je, kot je naknadno sporočila Pučkova, dobil lahke poškodbe in njegovo življenje ni ogroženo. V incidentu naj bi po neuradnih informacijah dobil dve manjši vbodni rani. Čeprav bi se 48-urno policijsko pridržanje napadalcu izteklo šele jutri zvečer, so ga policisti že danes popoldne izpustili na prostost.