Kraljeva zakonca princ Harry in vojvodinja susseška Meghan sta se v začetku tedna odpravila na svojo prvo skupno turnejo po Pacifiku, in se najprej ustavila v Avstraliji. Svet je medtem obnorela novica, da par pričakuje otroka, včeraj sta na obisku v sušnem predelu Avstralije, Novem Južnem Walesu, s seboj prinesla deževje. Danes pa so se mediji navdušili nad dejstvom, da je vojvodinja nosila reciklirane čevlje.

Kot piše na spletni strani proizvajalca, so čevlji Rothy's balerinke, narejene iz ponovno uporabljenih plastenk. Fotografija, na kateri Meghan nosi njihove čevlje, je na instagram profilu podjetja zabeležila 18.000 všečkov in navdušenih komentarjev.

Kraljevi par je sicer znan po svojih prizadevanjih za čisto okolje. Ob majski poroki sta zaprosila, naj svatje namesto daril darujejo za organizacije, ki delujejo za varovanje okolja.

Glavni namen 16-dnevne turneje po Pacifiku je obisk iger Invictus. Gre za športne igre, ki jih je leta 2014 ustanovil princ Harry za vojne invalide. Poleg tega se bo par posvetil promociji varovanja okolja in različnim pobudam za mlade.