Novico so prek twitterja objavili medtem ko par, ki je v zakonski jarem skočil maja, začenja svojo prvo skupno turnejo. Danes sta pripotovala v Avstralijo, pot pa ju bo vodila še na Fidži, Tongo in Novo Zelandijo.

V Kensingtonski palači so še dodali, da princ Harry in Meghan »cenita vso podporo, ki sta jo bila vse od svoje majske poroke deležna od ljudi z vsega sveta, in da sta presrečna, da lahko to veselo novico delita z javnostjo«, navaja britanski BBC.

Par se je v soboto udeležil poroke sestrične princa Harryja, princese Eugenie, in že takrat so se pojavila ugibanja, da bi lahko bila Meghan noseča, saj je nosila dolg, temnomoder plašč.

Ugibanja so se še okrepila davi, saj je Meghan ob prihodu v Sydney v rokah držala dva velika fascikla, ki sta zakrila njen trebuh, obraz pa ji je krasil velik nasmešek.

Štiriintridesetletni Princ Harry in 37-letna Meghan Markle sta se poročila 19. maja v navzočnosti 600 svatov, med katerimi je bilo več zvezdnikov, dogodek pa so spremljali tudi številni po vsem svetu.