»Po prvih analizah snovi na Inštitutu za mikrobiologijo in parazitologijo je ugotovljeno, da snov ni nevarna za življenje in zdravje ljudi,« so sporočili s policije. »Izolacija je za osebe, ki so bile v stiku s pošiljkami, zaključena. Policisti v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil.«

Kot so za STA že zjutraj pojasnili na ljubljanski policijski upravi, so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 8. uro, pristojne službe pa so v parlamentarni stavbi izvedle zaščitne ukrepe. Izolirali so tudi pet oseb, ki so bile v stiku s pošiljko.

Kuverta z belim prahom je danes poleg v DZ prispela tudi na regionalni RTV center Koper. Naslovljena je bila na novinarko Televizije Slovenija Eugenijo Carl, je za STA potrdila sama novinarka. Kot je dejala, gre za enako pisavo in žig kot pred meseci, ko je tudi prejela sumljivo pošiljko, za katero se je izkazalo, da ne vsebuje nevarnih snovi.

Kuverta danes sicer ni prišla do prostorov televizije, saj so jo prestregli že na Radiu Koper, ki je na drugi strani ulice in kjer sprejemajo pošto za celoten regionalni RTV center.

Zaradi preverjanja vsebine pošiljke so bili na radiu »v karanteni«, je navedla Carlova, po zadnjih informacijah pa tudi ta pošiljka ni bila nevarna za življenje in zdravje ljudi, kar je pokazala prva analiza snovi, ki jo je opravil inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, nadaljujejo zbiranje obvestil.