Aly Raisman je v nizu tvitov javno obsodila izbor ameriške gimnastične zveze, ki je v ponedeljek za začasno predsednico imenovala Bonovo. Raismanova je zapisala, da Bonova zaradi povezave z odvetniško družbo Faegre Baker Daniels, ki je ameriški gimnastični zvezi svetovala med spolnim škandalom Nassar, enostavno ne more zasesti mesta predsednice zveze.

Štiriindvajsetletna telovadka, olimpijska prvakinja z OI 2012 in 2016, je obtožila odvetniško firmo, da je »pomagala prikrivati Nassarjeve spolne zlorabe telovadk in skušala preprečiti, da bi te prišle v javnost«.

»Skupaj z reprezentančnimi kolegicami sem leta 2015 prijavila Nassarja ameriški gimnastični zvezi. Zdaj je znano, da je zveza o tem poročala tudi odvetniški družbi Mary Bono že leta 2015, a vseeno je Nassar še naslednjih 13 mesecev zlorabljal otroke?! Zakaj bi najel nekoga, čigar firma je pomagala prikriti zlorabe?« je ogorčeno zapisala Raismanova, ki je le ena od več kot 330 zlorabljenih športnic, kolikor se jih je za zdaj opogumilo razkriti v javnosti.

Raismanova sicer pravico išče tudi na sodišču, saj v zvezi s škandalom toži tako ameriško gimnastično zvezo kot ameriški olimpijski komite.

Nasprotovanje imenovanju Bonove je nov udarec za ameriško gimnastično zvezo, potem ko je po le devetih mesecih zaradi pritiskov ameriškega olimpijskega komiteja morala odstopiti izvršna direktorica Kerry Perry. Slednja je na mesto trenerke imenovala Mary Lee Tracy, ki je leta 2016, ko so obtožbe začele prihajati na plano, javno stopila v bran Nassarju.