Ob Jasminu Kurtiću, Timu Matavžu, Kevinu Kamplu, Janu Oblaku in Benjaminu Verbiču, ki so bili odpisani že pred dnevi, v začetni postavi Slovenije zaradi težav z mišico ni bilo niti Petra Stojanovića. Selektor Kavčić je bil tako primoran na igrišče poslati neizkušeno zasedbo, v kateri se je z največ nastopi lahko pohvalil Rene Krhin. Slednji je pričakovano dobil prednost pred 19-letnim novincem in članom moskovskega CSKA Jako Bijolom.

Na tekmi, v kateri so bili v vlogi favorita za zmago Norvežani, na prvo priložnost ni bilo treba čakati dolgo. Pred kazenskim prostorom Slovenije je bilo prvič vroče že po vsega treh minutah igre, ko je po napaki Lea Štulca do strela prišel Tarik Elyounoussi. Vid Belec je žogo izbil, a le do roba kazenskega prostora, kjer sta z glavama nato močno trčila Luka Krajnc in Markus Henriksen. Huje jo je skupil slovenski branilec, ki je moral zapustiti igrišče , namesto njega pa je v igro vstopil Nemanja Mitrović.

Hladna prha v zaključku prvega polčasa

Slovenija je prvič nevarneje zapretila v 13. minuti, ko je s prostega strela z okoli 25 metrov poskusil Štulac, a je žogo poslal mimo norveških vrat. Po priložnosti slovenskih nogometašev je uvodni pritisk gostiteljev popustil, igra pa se je večji del odvijala na sredini igrišča. Čeprav je imela v nadaljevanju pobudo Norveška, pa je bila ta jalova.

Ko je že kazalo, da bosta odšli reprezentanci na odmor poravnani pri izidu 0:0, pa je sledila hladna prha za Slovenijo. Globoko v sodnikovem podaljšku je z roba kazenskega prostora neovirano ustrelil Ole Selnaes in popeljal svoje moštvo v vodstvo.

Pomagal ni niti vstop Bijola in Iličića

Slovenski selektor je ukrepal takoj na začetku drugega dela in na igrišče poslal Bijola, ki je zamenjal Štulca. Kljub temu je bila predstava njegovih igralcev še naprej slaba. Igre po prihodu na zelenico v 61. minuti ni uspela poživiti niti Kavčičeva zadnja menjava Josip Iličić. Norveška je namreč vse bolj pritiskala in napadala, medtem ko je Slovenija svojo priložnost za izenačenje neuspešno iskala iz protinapadov. A v 66. minuti bi se lahko njen zaostanek še povečal, vendar je Stefan Johansen za las meril prek vrat.

Bolj se je tekma približevala koncu, slabša je bila slovenska igra. Brez pravih zamisli in želje si igralci selektorja Kavčiča v drugem polčasu niso priigrali niti ene priložnosti in tako pričakovano vpisali še tretji poraz v ligi narodov, ki bi lahko bil še nekoliko višji, če poskus Joshue Kinga v sodnikovem podaljšku Belec ne bi ubranil.

Slovensko vrsto nova tekma v ligi narodov čaka prihodnji torek, ko se bo pomerila s Ciprom.