Škofjeločan se v njegovi tekmovalni karieri v svetovnem pokalu ni uspelo prebiti v sam vrh. Ker ni nastopil na olimpijskih igrah je nato še dodatno izgubil motiv, ko pa so kasneje prišle ponudbe za trenersko delo, se ni dosti obotavljal.

»V takem sistemu, kot ga imamo mi, nisem več videl možnosti za napredek. Na isti točki bi životaril še nekaj let, v tem nisem več videl smisla. Ko se mi je ponudila še priložnost za delo na Kitajskem, nisem dosti razmišljal. Imel sem tudi ponudbo slovenske reprezentance, da postanem pomočnik trenerja Izidorja Šušteršiča, a je bilo vse, kar je vplivalo na mojo odločitev, na strani Kitajske. Seveda tudi finance,« je dejal 28-letni Hafner, ki se je v svetovnem pokalu le enkrat uvrstil med najboljših deset, v Ašikawi je bil leta 2015 v paralelnem slalomu osmi. Poleg zlata je na mladinskih svetovnih prvenstvih osvojil tudi bron.

Slovenska reprezentanca je bila še nekaj let nazaj ena najmočnejših v karavani, po odhodu Šušteršiča, Domna Janca, Jerneja Demšarja, Rok Flandra in zdaj še Hafnerja pa je ostala s tremi tekmovalci, ki se lahko borijo za visoke uvrstitve.