Slovenska telovadca Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Tjaša Kysselef na preskoku sta v današnjem finalih svetovnega pokala v Parizu oba končala na tretjem mestu. Za Bertonclja je bilo to dovolj, da je ubranil lansko skupno zmago svetovnega pokala sezone, Kysselefova pa je boj za skupno zmago po zanjo nesrečnem razpletu izgubila zgolj za točko.

Bertoncelj kljub skupni zmagi želje, da bi pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Dohi na veliki tekmi preizkusil težjo različico sestave z izhodiščem 16,500 točke, ni izpolnil. »V bistvu sem kljub slabemu sobotnemu treningu te prvine še celo noč tehtal odločitev, kaj naj naredim. Razmišljal sem, kaj bi pridobil s tem, da bezuga vključim v sestavo, oziroma kaj bi izgubil. Odločil sem se, da bom nastopil s srebrno sestavo z evropskega prvenstva. Enostavno bi preveč tvegal,« je odločitev pojasnil Sašo Bertoncelj. Na konju je zmaga pripadla domačinu Cyrilu Tommasoneju (14,850 točke), drugi je bil Kanadčan Thierry Pellerin (14,650), Bertoncelj je bil s 14,550 točke tretji.

»Malo pa me bo grizla ta ena pika, priznam. Lagala bi, če bi rekla, da mi je vseeno. Sem sem prišla po skupno zmago v svetovnem pokalu in to mi ni uspelo,« po nastopu razočaranja ni mogla skriti Tjaša Kysselef. Zmagovalka preskoka je postala izkušena Uzbekistanka Oksana Čusovitina (14,250), druga je bila zmagovalka kvalifikacij Kanadčanka Elsbeth Black (14,200), Kysselefova je na tretjem mestu prejela oceno 13,600. Razplet tekme je pomenil, da je točko več od nje v boju za skupno slavje zbrala tokrat četrta Izraelka Ofir Netze.