Bertoncelj je trenutno vodilni telovadec na lestvici svetovnega pokala. Skupno zmago ima že skorajda v žepu, a vseeno bo, tako kot lani, odločala zadnja tekma v Parizu, saj ga nekdanji svetovni prvak Japonec Kohei Kameyama še lahko prehiti.

»Tudi lani je odločala zadnja tekma. Sam sem napadal iz ozadja in s tretjim mestom v Parizu prišel do skupne zmage v svetovnem pokalu. Letos jaz vodim, prehiti me lahko še Kameyama, a mora on zmagati, jaz pa bi moral 'kiksniti'. Bomo videli, vse imam v svojih rokah, a slabši kot skupno drugi ne morem biti več,« je iz Pariza sporočil Bertoncelj.

Ker je pariški svetovni pokal zadnja velika tekma pred svetovnim prvenstvom v Dohi, s trenerjem Sebastijanom Piletičem načrtujeta, da bi se preizkusil s težjo sestavo na konju z ročaji s težavnostjo 16,500 točke.

»Pariz bo res zadnja možnost, da pred svetovnim prvenstvom preizkusim sestavo 16,500. Ta dodaten dodaten element – bezugo – je treba izvajati tehnično dovršeno in še vedno ni tako natreniran, kot bi si želel. Vse bo odvisno od tega, kako mi bo šel te dni na treningih, ker ni še tako stabilen. A treba ga je malo 'forsirati', ker na svetovnem prvenstvu, če se bom želel boriti za sam vrh, ne bom imel priložnosti taktizirati,« je še dejal Škofjeločan.

Skupna zmaga se nasmiha tudi Kysselefovi

Tudi Kysselfova ima možnost, da sezono konča kot skupna zmagovalka na preskoku. Ta čas je na drugem mestu, po teoretičnih kalkulacijah bi ji za skupno zmago zadostovala že prva polovica v finalu.

»To je moj glavni cilj v Parizu: skupna zmaga v svetovnem pokalu. Čeprav bo to moja prva tekma po počitnicah, sem kar dobro pripravljena, vse gre po načrtih, kakšnih posebnih težav nimam. A najprej bo treba dobro skočiti,« je iz Francije javila 25-letna telovadka Zelene jame.

Čeprav sta s trenerjem Andrejem Mavričem pred sezono načrtovala, da bo skakala težje skoke, je načrt padel v vodo že na začetku leta po težavah s poškodbo. »Vadim težje skoke, a daleč od tega, da bi bili pripravljeni za tekmo. Tudi za svetovno prvenstvo, še sploh, ker bom tam nastopila skoraj s celotnim programom, še ne bo dovolj. Morda novembra v Cottbusu, bomo videli,« je pojasnila Kysselefova, ki se bo poskušala do Tokia prebiti preko dveh poti; skozi mnogoboj in svetovni pokal.