Po ogledu kraja nesreče so s policije sporočili, da je 46-letni moški vozil osebni avtomobil od Zavrča proti Dolanam. Zunaj naselja Zavrč je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letnik. V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo ranil, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče, in druge okoliščine še preiskujejo. So pa ugotovili, da je vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in vožnja prepovedana. Že v nedeljo zvečer so ga policisti namreč ujeli, ko je prehitro vozil skozi naselje Zavrč, potem pa še posumili, da vozi pijan.

Elektronski alkotest je njihove sume potrdil, saj je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker si je kršitelj zagotovil drug prevoz s kraja prekrška do doma, ga policisti niso pridržali.