Gorenjski kriminalisti preiskujejo nedeljsko dogajanje na Jesenicah, v katerem naj bi moški umrl v sumljivih okoliščinah. Kot so sporočili s policijske uprave Kranj, so na truplu našli znake nasilja. »Moški je umrl v zadnjih 24 urah pred obravnavo dogodka,« je zapisal predstavnik PU Kranj za odnose z javnostmi Bojan Kos. Pridržali so tri osebe, dva moška in eno žensko, ki so bili, kot so dodali, dobri znanci umrlega. V nedeljsko iskanje osumljencev je bil poleg številnih policistov in kriminalistov vključen tudi policijski helikopter, trije osumljenci pa so od nedelje v 48-urnem policijskem pridržanju. »Preiskava se danes nadaljuje. Preverjamo vloge posameznikov pri smrti osebe in druge okoliščine dogodka. Več podatkov bomo lahko sporočili šele po zaključenih aktivnostih kriminalistov,« so včeraj sporočili gorenjski policisti.

Pisni opomin zaradi nedovoljenih obiskov

Tragični dogodek se je zgodil na območju jeseniškega naselja Plavž, kjer je nameščen zabojnik za bivanje brezdomcev. Na jeseniškem centru za socialno delo so nam potrdili, da je pokojni bival v zabojniku od decembra 2016. »Bil je edini, ki je imel dovoljenje za bivanje tam,« je povedala direktorica centra Anita Bregar. »Stalnega prebivališča ni imel, prijavljen je bil na našem centru za socialno delo,« je dodala. Zavetišče oziroma zabojnik za brezdomce na Plavžu je sicer v lasti občine Jesenice, vendar o dovoljenju za bivanje odloča komisija, v katero so vključeni tudi predstavniki centra za socialno delo.

Kot gre razbrati iz policijskega poročila, pokojni v času spornega dogajanja v zabojniku oziroma neposredni bližini ni bil sam, temveč v družbi nedovoljenih obiskovalcev. »Dovoljenje za obiske je imel le njegov sin, medtem ko drugim obiskovalcem vstop v zabojnik ni bil dovoljen,« opozarja Bregarjeva in dodaja, da edini stanovalec zabojnika, v katerem naj bi bilo sicer uradno prostora za največ štiri osebe, tega pravila pogosto ni upošteval. Nadzorniki so pri njem neredko naleteli na nedovoljene obiskovalce, zaradi katerih si je prislužil celo pisni opomin. »Sicer pa smo gospoda zaradi težav z alkoholom pripravljali na selitev in zdravljenje v komuni,« je še povedala Bregarjeva.

Podlegel naj bi poškodbam fizičnega obračuna

Med obiskovalci, ki naj bi kljub prepovedi redno prihajali k žrtvi v zavetišče, naj bi bila pogosto prav ženska, ki se je znašla med osumljenci. Tja naj bi prihajala »ob težkih dnevih«, včasih tudi s soprogom. A s slednjim naj bi se v zadnjem času razšla, zaradi nasilja pa naj bi si soprog prislužil tudi prepoved približevanja omenjeni. Ta naj bi imela novega partnerja, kar naj bi njenega soproga, razvezala se namreč nista, razburjalo. Vendar naj novi partner domnevne osumljenke ne bi bil moški, ki naj bi umrl nasilne smrti, temveč nekdo tretji. Ali so vsi omenjeni med osumljenci, še ni znano, prav tako ni znano, kaj je bil vzrok za spor, ki se je končal s smrtjo brezdomca. Po nekaterih informacijah naj bi šlo prav za prepire o partnerskih odnosih domnevno vpletenih, za brezdomca, ki je umrl, pa naj bi bile usodne poškodbe po fizičnem obračunu. Policija natančnejših informacij o tem še ni izdala.