Na startu kvalifikacij je bilo kar 123 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v dve skupini, plezalci v vsaki od skupin pa so v kvalifikacijah plezali v dveh smereh.

V moških kvalifikacijah sta s smermi najbolje opravila češki zvezdnik plezalnega športa Adam Ondra, ki mu na prvem mestu dela družbo Slovenec Škofic.

Zelo dobro se je odrezal tudi Potočar, ki si sedmo mesto deli s še dvema plezalcema Nemcem Alexandrom Megosom in Avstrijcem Maxom Rudigierjem.

Martin Bergant je pristal na 27. mestu, torej je šestindvajseterico najboljših, ki se bodo borili za osem finalnih vstopnic, zgrešil za le eno mesto.

Jernej Kruder je bil 35. Kruder, za katerim je že sanjska sezona, v kateri se je okronal z naslovom skupnega zmagovalca svetovnega pokala v balvanih, si veliko več obeta v svoji paradni disciplini. Slovenske nastope je na 49. mestu sklenil Milan Preskar.

V kvalifikacijah težavnosti je nastopilo 13 Slovencev, osem žensk in pet moških, v polfinale se jih je uvrstilo pet, dva v moški in tri v ženski konkurenci.