Branilec naslova OP ZDA in prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal se v New Yorku od leta 2013 ni pomeril proti igralcu iz najboljše dvajseterice. Niz bo prekinjen v jutrišnjem četrtfinalu, kjer se bo Španec v ponovitvi letošnjega finala Rolanda Garrosa pomeril z Dominicom Thiemom. Avstrijec je v osmini finala s prepričljivo igro s tremi odvzemi servisa izločil lanskega finalista Južnoafričana Kevina Andersona.

»Pričakujem težak dvoboj. Opažam, da v zadnjem času igralci proti meni igrajo zelo agresivno. To pričakujem tudi od Dominica Thiema, ki se je razvil v odličnega igralca. Odigrati bom moral najboljši dvoboj v New Yorku, če bom želel napredovati v polfinale,« pravi Rafael Nadal, ki se je osmič v karieri uvrstil v četrtfinale OP ZDA. Statistika izločilnih dvobojev najboljše osmerice je na njegovi strani, saj je doslej šest četrtfinalnih dvobojev dobil, le enega pa izgubil.

Tudi drugi moški polfinale bo izjemen, saj se bosta pomerila ljubljenca newyorškega občinstva. Američan John Isner pri 33 letih doživlja novo tekmovalno pomlad. Letos je v Indian Wellsu dobil prvi turnir serije masters, ob koncu sezone pa znova navdušuje pred domačimi gledalci, kjer je v dvoboju najmočnejših izvajalcev začetnih udarcev s 3:2 v nizih izločil Kanadčana Miloša Raonića. Nasproti mu bo stal Juan Martin del Potro. Argentinec ima v New Yorku tradicionalno podporo s tribun, ki na vsakem njegovem dvoboju ustvari vzdušje, kakršno je na Davisovem pokalu.

»Na stadionu Arthur Ashe se počutim kot v džungli, kjer bi se zbrale vse živali in navijale zame. Doživljam neopisljive teniške užitke. Vesel sem, da jih z zmagami podaljšujem,« se je slikovito izrazil John Isner, ki je v štirih krogih dosegel že 112 asov. »Ko sem pri vodstvu s 5:4 v prvem nizu drugič odvzel servis Čoriću, sem začel igrati bolj sproščeno. Po mojem celo najbolje letos,« je ključni trenutek večernega dvoboja opisal Juan Martin del Potro. »Gledalci so res neverjetni. V New York prihajajo, da me podpirajo, po turnirju pa se vračajo domov v službo. Lahko sem jim le hvaležen in jih skušam nagrajevati z zmagami,« dodaja Argentinec.

Serena Williams je za zmago v prvem nizu proti Kaii Kanepi potrebovala vsega 18 minut. Estonka je v nadaljevanju pokazala, zakaj je v prvem krogu izločila prvo igralko sveta Simono Halep, dobila drugi niz, v tretjem pa je bila spet boljša Američanka. V polfinalu se bo pomerila proti predlanski finalistki OP ZDA Čehinji Karolini Pliškovi, ki še ni osvojila turnirja največje četverice. Odlično igra tudi branilka naslova Sloane Stephens, ki je bila v osmini finala prepričljivo boljša od neugodne Belgijke Elise Mertens.