Najprej je nekaj minut čez polnoč zaradi udara strele zagorelo ostrešje hiše v Pokleku nad Blanco v Sevnici. Stanovalci so ogenj pogasili, gasilci pa nato stavbo še zavarovali. Strela je udarila še v transformacijsko postajo v Idriji, gasilcem je uspelo tudi ta požar hitro pogasiti.

V večji nanos kamenja na cesti v Svetem Boštjanu v Dravogradu sta se ponoči zaleteli osebni vozili, a je pri nesreči nastala zgolj materialna škoda. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so skale in kamenje odstranili s ceste in sprostili promet.

Na gasilski dom v Mavrlenu v občini Črnomelj je sinoči padla lipa. Gasilci so jo odstranili s pomočjo dvigala, jo razžagali, streho pa popravili. Drevesi, ki ju je na cesto podrl vetrolom, so odstranjevali tudi V Brežicah in v Šmartnem pri Litiji. Posredovali so tudi na Vrhniki, kjer so iz kleti v večstanovanjski hiši črpali vodo.

Ljubljanica poplavila v Mostah

Največ padavin je od petka zvečer padlo v zahodni in osrednji Sloveniji, kjer jih je padlo več, kot jih običajno v celotnem mesecu skupaj. V osrednjem delu države je ponoči ponekod padlo več kot 70 litrov dežja na kvadratni meter.

Zaradi obilnih padavin so se povišali tudi vodostaji rek in potokov v Ljubljanski kotlini, na Savinjskem in Koroškem. Ljubljanica je v Mostah zjutraj presegla opozorilni pretok, kar pomeni, da se je začela razlivati na območju vsakoletnih poplav, druge reke za zdaj ostajajo v svojih strugah.

Padavine naj bi danes oslabele, popoldne pa povsem ponehale. Je pa nekatere najvišje slovenske vrhove danes že pobelil sneg.