Pred Nemcem Maximilianom Schachmannom, zmagovalcem druge etape, v kateri je Mohorič za njim le za las zaostal, ima šest sekund prednosti.

Za Gorenjca, edinega slovenskega predstavnika v Nemčiji, je bila to deveta zmaga v profesionalni konkurenci in že šesta v letošnji sezoni.

»Očitno sem res v življenjski formi, vse mi gre kot po maslu. Danes je spet ekipa opravila odlično delo. Na začetku smo pomagali Quick Stepu nadzorovati etapo, nato pa smo prevzeli pobudo pri lovljenju ubežnikov. Pred samim zaključkom pa me je v odličen položaj pripeljal Heinrich Haussler, jaz sem z odličnim sprintom le postavil piko na i. Še prej pa sem poskušal tudi z napadi na klanec, ki pa žal niso bili uspešni,« je v pogovoru za STA dejal Mohorič.

»Pomembno pa je, da smo prevzeli vodstvo, jutri ga bomo poskušali ubraniti. Na sporedu bo razgibana etapa, mogoče lažja kot današnja, a nekoliko daljša. Bo napeto, bo naporno, a verjamem, da imamo dovolj močno ekipo, da vodstvo ubranimo. Verjamemo, da bodo imele tudi sprinterske ekipe, ki na dirki še niso zabeležile zmage, dovolj interesa za zmago, kar bi nam ustrezalo. Upam, da se bo vse izteklo, kot si želim, in da dosežem še en vrhunski rezultat,« je še povedal Mohorič, ki mu ni prav nič žal, da trenutno ni v Španiji, kjer se je začela Vuelta.

»To je bila moja odločitev, moja želja. Te manjše dirke, na katerih je slabše vreme, ni toliko vzponov, več je vetra, etape pa so bolj podobne klasikam, mi veliko bolj ustrezajo, na teh dirkah lažje izkoristim svoj potencial. To kažejo tudi rezultati, tako da sem vesel, da sem tukaj in ne v Španiji,« je še dodal kolesar Bahrain Meride.

Drugo mesto v tretji etapi je zasedel Nemec Nils Politt, tretje pa Belgijec Pieter Vanspeybrouck. V istem času je na cilj prišlo devet kolesarjev, deseti je zaostal tri sekunde.

Dirka se bo v nedeljo končala v Stuttgartu, zadnja etapa bo razgibana, tako da v skupnem seštevku še ni nič odločenega.