»Trudili smo se, da razbijemo Mohoriča, a se v majici vodilnega ni strl, bil je najmočnejši,« je Avstralec Michael Matthews v cilju zadnje etape lahko le čestital Mohoriču, velikemu junaku največje etapne dirke na Nizozemskem in v Belgiji. Pri slabih 24 letih je zlati fant iz Podblice na legendarnem trgu v Garrardsbergnu, najbolj ikoničnem delu dirke po Flandriji, dosegel največjo veliko zmago na etapnih dirkah med profesionalci. Z napadom v begu je tretji dan oblekel majico vodilnega in jo štiri dni branil na meji mogočega. Na koncu je pred Matthewsom, zmagovalcem zadnjega dneva (212 kilometrov), obdržal štiri sekunde prednosti.

»Za menoj je izjemno zahteven teden in še bolj zahteven dan. Poskušal sem preprečiti vse nevarne napade. Na koncu je šlo v mojo korist, da so se večinoma vsi borili le še za dnevno zmago.« je dejal Matej Mohorič. »Na srečo je bilo prednosti dovolj. Sem zelo srečen. To je največja zmaga v karieri,« je dodal. Zmaga ima še posebno vrednost, saj si jo je priboril praktično sam, brez izdatne pomoči klubskih kolegov. Zadnja dneva je v odločilnih 20 kilometrih ostal brez pomoči glavnih asistentov Luka Pibernika, Boruta Božiča in Davida Pera.

V belgijskih medijih so pred zadnjo etapo napadli Mohoriča. Zapisali so mnenje dveh najboljših Belgijcev, Tima Wellensa (3. mesto) in Jasperja Stuyvena, da Mohorič nima dovolj pomoči ekipe, da nima zaveznikov v drugih ekipah, da v karavani ne želijo zmage nepriljubljenega kolesarja, ker vozi preveč tvegano in nevarno, ter da nima izkušenj s tlakovanimi odseki Flandrije. Mohorič je zmogel čez vse to, premagal celotni (belgijski) peloton, in to na njihovem terenu. No, malega tihega zaveznika je vseeno imel – Jana Polanca (UAE Emirates), desetega zadnjega dneva in 12. skupno (+0:57). Pibernik je bil skupno 51. (+17:18), Božič in Per (vsi Bahrain-Merida) dirke nista končala.