Anzulovićeva je prišla pred poslopje hrvaške vlade oblečena v majico z napisom "Obtožujem vas, gospodje" in podobo znanega hrvaškega novinarja Siniše Glavaševića. Ta je bil umorjen v Vukovarju leta 1991, potem ko so mesto po večmesečnem obleganju zasedle srbske sile.

Nekaj po poldnevu je vedro s fekalijami zlila pred vhodom v Banske dvore, kar so zabeležile tudi kamere novinarskih ekip, ki spremljajo delo hrvaške vlade. Anzulovićevo je potem legitimirala hrvaška policija in jo odpeljala na najbližjo policijsko postajo, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Novinarko so že ovadili sodniku za prekrške zaradi podobnega protesta, ki ga je izvedla pred vhodom v hrvaško državno tožilstvo v začetku avgusta.

Za protestno zlivanje fekalij se je odločila, potem ko je hrvaška država konec julija izgubila arbitražo v ZDA proti lastniku družbe Gavrilović iz Petrinje, Georgeu Gavriloviću. Kot je pojasnila na Facebooku, bo morala Hrvaška plačati 43 milijonov kun (5,8 milijonov evrov) človeku, "ki ni lastnik ničesar in proti kateremu v Zagrebu poteka postopek zaradi obtožb vojnega dobičkarstva".

Ob tem je spomnila, da je že v začetku arbitražnega postopka pred Mednarodnim centrom za reševanje investicijskih sporov (ICSID) v Washingtonu opozarjala, da je hrvaško tožilstvo primer postavilo tako, da bo Gavrilović dobil spor s čim manjšo škodo za Hrvaško.

Napovedala je podobne akcije pred odgovornimi hrvaškimi institucijami, tudi zaradi tega, ker pristojne hrvaške službe niso sprožile postopkov za številna kriminalna dejanja, ki so jih novinarji na Hrvaškem razkrili v preteklih 27 letih.