Tehnologija je napredovala tudi v proizvodnji nap, tako da so postale pravi pametni sistemi, ki zahvaljujoč povezavam senzorjev in mobilnih aplikacij brez odvečnega hrupa izboljšujejo kakovost zraka v domu.

Povezane s kuhinjskimi aparati

Novi modeli komunicirajo s kuhalnimi aparati ter zaznavajo količino pare in vonjav, posebni filtri pa vpijajo tudi najmočnejše vonje. Zmožnost filtriranja je z visoko energijsko učinkovitostjo mnogo večja od standardnih kuhinjskih nap. Osvetlitev se prilagaja okolici, pri napah visokega cenovnega razreda pa je mogoče prilagajati tako moč svetlobe kot barve.

Izrazite in moderne oblike

Dizajn najsodobnejših nap poudarja detajle in materiale; pogosto je tak, da jih vizualno niti ne dojemamo kot klasične aparate za odvajanje pare in vonjav. Če so v kuhinji prej nekoliko bolj izstopale samo nape nad kuhinjskim otokom, ki so že same po sebi bolj vidne, so danes mnogo bolj izrazite in modernih oblik tudi stenske nape nad kuhališčem.

Dizajn za vse okuse

Izbiramo lahko med sofisticiranim, rustikalnim ali tehnološkim dizajnom. Vsak stil je na svoj način zanimiv, izbira pa je odvisna predvsem od ozračja, ki ga želimo doseči v kuhinji. Sofisticirani dizajn odlikujejo enostavne in vizualno prijetne linije, ki se odlično dopolnjujejo z vsemi stili, zato pri izbiri ne morete zgrešiti. Rustikalnemu slogu kuhinje dajejo noto prefinjenosti, elegantnega pa dodatno poudarijo. Ta dizajnerska smer pogosto vizualno maskira napo, tako da je videti kot svetlobno telo v prostoru.

Okrašene tudi z lesom

Rustikalnega videza so nape, obložene z lesom ali kompozitnimi materiali, ki oponašajo les. Odlično jih lahko kombiniramo s kuhinjskimi omaricami enostavnih linij. Ker je industrijski stil v sodobnih kuhinjah zelo moden, je tudi izbira nape v takšnem slogu logična izbira, vendar je treba pri tem paziti, da ozračje v kuhinji ni preveč strogo.