Vse kuhinjske nape imajo vgrajen motor, ki sesa zrak, filter za čiščenje zraka ter sijalko za osvetlitev. Kuhinjske nape ločimo glede na način montaže.

Klasične nape

Te kuhinjske nape se montirajo pod kuhinjske elemente. Imajo kovinsko ohišje višine okoli 15 centimetrov, v katerem se nahajajo  motor, luč ter filter.

Dekorativne ali kaminske nape

nap.jpg

Dekorativne nape se montirajo na steno, nad štedilnikom ali v vgradno pečico. Največkrat so širine od 60 ali 90 centimetrov. Dekorativne ali kaminske nape imajo pokončno cev v sredini, v kateri je potrebno izvesti sam odvod zraka iz nape v zračnik.

Izvlečne nape

Izvlečne nape je treba namestiti v omarico, ki visi nad štedilnikom. Sprednji del nape se izvleče, same nape pa se ne vidi, ker napa deluje kot element in je vanj potisnjena.

Vgradne ali integrirane nape

Vgradne ali integrirane kuhinjske nape se vgrajujejo v vnaprej pripravljeno ogrodje, ki je lahko različnih oblik. Lahko jih vgradimo direktno v spodnji del klasične viseče omarice.

Kotne nape

Kotne nape se montirajo v sam kot kuhinje. Dimenzije teh nap pa so kar velike.

Nape nad kuhinjskimi otoki

napa1.jpg

Otočne nape se namestijo pod strop nad kuhinjske otoke v kuhinji. Odtočne nape so lepo oblikovane in z vseh štirih strani lepo obdelane, tudi osvetlitev imajo na vseh štirih straneh.