"V našem narodu smo se spet pomaknili na temno stran. Lansko leto je bilo pri nas rojenih manj ljudi, kot pa jih je umrlo, in v prvem polletju letošnjega leta se ta trend nadaljuje. Stopamo v senco smrti, ne da bi se tega zares zavedali," je povedal Zore in dodal, da je pri nas veliko govora o pravicah in svoboščinah, premalo pa o življenju.

"Zmaj, ki je v knjigi Razodetja prežal na dete, da bi ga požrl, ko bi bilo rojeno, stoji tudi v našem narodu," je dejal Zore in dodal, da ta zmaj želi zasejati razdor med Boga in človeka. Dopoveduje mu, da je človek gospodar samega sebe, svojega telesa in svojih odločitev ter da ima v vsakem trenutku možnost izbire.

Pri tako imenovani možnosti izbire pa, kot je dejal Zore, ne gre za to, da bo nekdo postal oče ali mati, ampak gre za to, ali bo očetovstvo ali materinstvo živel, kajti oče in mati si nepreklicno v trenutku, ko je otrok spočet in noben zakon tega pečata ne more izbrisati. "Vse prevečkrat se dogaja, da tudi mi podležemo prišepetavanju zmaja v prepričanju, da nam obljublja dostojanstvo in svobodo. Pa tudi danes so posledice iste - raj izgine in srce umre," je izpostavil.

Pridigi prisluhnil tudi Tonin

Pridigi je pri maši prisluhnilo več kot 5000 ljudi, med njimi tudi predsednik državnega zbora Matej Tonin. Lepo vreme je na Brezje tudi že v minulih dneh privabilo veliko obiskovalcev, prav tako sta bili dobro obiskani današnji jutranji maši. Nekoliko manj pa je letos na Brezjah Romov, in sicer okoli 350. Skupaj bo ob prazniku Marijinega vnebovzetja Brezje obiskalo več ljudi kot lani, ko so jih našteli okoli 10.000.