Če je vam vseeno, pa vendarle pomislite na to, da predprostor pusti prvi vtis o vašem domu vsem obiskovalcem, ki stopijo skozi vhodna vrata. Zagotovo si ne želite, da bi mislili, da je vaše stanovanje prava luknja! Zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako urediti in polepšati odlagalne površine.

Uporabite pravilo treh

Če ste nekoliko negotovi, kako v predsobi ustvariti pravo ozračje, se lahko vedno oprete na kombinacijo več okrasnih predmetov. Odlagalna mizica je pravo mesto, kjer lahko uporabite pravilo treh. Trije predmeti so prijetnejši za oko kot dva ali celo samo eden. Na mizico ali omarico postavite denimo večje umetniško delo, vazo z nekaj vejami in manjšo okrasno posodo.

Razstavite impresivno umetnino

Ne govorimo o tem, da bi morali razstaviti dragoceno podedovano umetnino ali zelo drag okrasni predmet, vseeno pa izberite za okras nekaj vpadljivega in nenavadnega. Takšna dekoracija lahko stoji sama, lahko pa jo združite tudi z nekaj umetniškimi knjigami ali dišečo svečo v čudovitem lončku.

Znebite se družinskih fotografij (in skoraj vsega drugega)

Če na odlagalnih površinah v predprostoru razstavljate kolekcijo družinskih fotografij, tega ne počnite več. Predsoba pač ni namenjena poveličevanju vas in vaše družine. Manj okrasja pomeni tudi manj navlake, zato raje izberite nekaj večjih okrasnih predmetov, ki naredijo vtis, denimo dekorativno posodo, kamor lahko spravljate ključe ali drobiž. Vse drugo, kot so pasji povodec, sončna očala, krema in podobno, pa pospravite v predal.

Priročna konzolna miza

Je vaša predsoba ozka? Razmislite o plitvi konzolni mizi, ki jo prislonite ob steno, kjer ne zavzame veliko prostora. Nanjo pač ne boste mogli postaviti okrasnih predmetov, zato nad njo namestite poličko za odlaganje pošte ali kljukice za obešanje ključev, pod njo pa postavite košaro za čevlje.

Stolček ali otoman

Če imate ob odlagalni mizici v večji predsobi še kaj prostora, lahko ob njo postavite stolček brez naslona, ki pride prav pri obuvanju čevljev, ali otoman, ki služi tudi za shranjevanje. In ko pridejo gostje, lahko te sedeže uporabite kot dodatna sedišča v kuhinji ali dnevni sobi.

Cvetlično okrasje

Ljubitelji sobnih rastlin se v predsobi, kamor skozi okno seva sončna svetloba, ne morejo upreti cvetlični dekoraciji. Pa vendar se izognite klasičnemu videzu, kot so na primer bele orhideje, in v prostor raje postavite večjo zeleno rastlino. Glede na letni čas lahko izberete tudi cvetoče veje, ki zdržijo dlje kot rezano cvetje.